A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Zseniális fotók: alsónadrágra vetkőzött rocksztárok

2016. március 27., 22:11

Paula Yates a nyolcvanas évek fordulóján egyetlen, faék egyszerűségében nagyszerű és elgondolásból készített fotóalbumot: alsóneműre vetkőzött hírességeket mutatott be. A rendhagyó kiadványt Andy Warhol évtizedes művészeti alkotásának titulálta.

36 éve annak, hogy az akkor húszas éveiben járó Paula Yates különleges kiadvánnyal örvendeztette meg a világot. A 2000-ben, alig negyven évesen heroin túladagolásban elhunyt Yates valóságos legendának számított, aki az évek során saját rovattal bírt a Record Mirrorban, The Big Breakfast címen vezetett ágyban fekvős reggeli műsort Channel 4-on és még Bob Geldoffal is házasságot kötött. A nehezen félreérthető, Rock Stars in Their Underpants című fotóalbuma ugyan már 1980-ban is learatta a maga babérjait, azonban képanyaga idővel csak még erősebbé vált.

Yates kamerája előtt többek között olyan hírességek mutatták meg magukat addig nem ismert oldalukról, mint David Bowie, Lemmy, Elton John, Rod Stewart vagy épp Paul McCartney. Úgy szól a fáma, az a fényképek még magát Andy Warholt is lenyűgözték, aki egész egyszerűen az múlt évtized legjelentősebb művészeti alkotásának titulálta az albumot.

Címkék: