A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A hosszú és egészséges élet titka – megjelent Baktai Ádám: Ájurvéda, az élet tudománya című könyve

2023. augusztus 30., 20:29

Baktai Ádám hindu pap, az ősi indiai és orientalista kultúrtudományok szakértője (de tényleg) és a szó régi, nemes értelmében vett guru. Legújabb könyvéből, az Ájurvéda – az élet tudománya címűből átfogó képet, valamint gyakorlati útmutatót kapunk arról, hogy éljünk teljes, egészséges életet.


Az „ájurvéda” ősi szanszkrit kifejezés jelentése „az élet tudománya”, a mai napig fellelhető írott forrásai több mint 5 ezer évesek. Az ájurvéda az életünkkel szervesen összekapcsolódó ismeretek komplett leírása. Kitér a testi-lelki egyensúlyra, és útmutatást nyújt abban is, hogy miként teremtsünk egyensúlyt a külsőnk és belsőnk világában. Az egészségünkkel kapcsolatosan ismerteti, hogy mit együnk, mit mozogjunk és hogyan készüljünk fel a különböző évszakokra, hiszen ezek mind szervesen kapcsolódnak ahhoz, hogy a szervezetünk miként működhet optimálisan a minket körülvevő világban. A belsőnk tekintetében pedig olyan gyakorlatokra és olyan szokások beépítésére tanít, amelyek képesek harmonizálni a belső világunkat.
A könyv széleskörű ismereteket ad az ájurvédikus gyógyászat alábbi témáiban:
– az ájurvéda szemlélete és alapelvei
– az ájurvéda ősi mesterei és írásai
– ájurvéda testtípus teszt, melyből megtudhatjuk, melyik típusba tartozunk
– az 5 fő elem és a 3 alkat sajátosságai
– napi és szezonális teendők az egészségünk megőrzése érdekében
– megelőzés: fókuszban az egészség 3 alappillére
– házi praktikák tetőtől talpig
– ájurvédikus gyógynövénymutató

Az ájurvédikus ismereteink birtokában képesek leszünk egészségben és harmóniában megtartani magunkat, és még azelőtt jótékonyan fellépni bizonyos problémák és nehézségek ellen, mielőtt azok kialakulnának. Sőt, mindezt kiterjeszthetjük szeretteinkre is, hiszen amint megértjük az ájurvéda azon alapjait, hogy mindenki egyedi alkat és így mindenki másra hajlamos, bárkire ki tudjuk terjeszteni frissen szerzett tudásunkat. Szóval segítsük, szeressük, támogassuk magunkat és környezetünket az ájurvéda segítségével, amennyit csak tudjuk!

A kötet szerzője Baktai Ádám hindu pap, az ősi indiai és orientális kultúrtudományok szakértője. Tizenöttől huszonöt éves koráig Indiában, egy bentlakásos kolostoriskolában tanult. Konvencionális tanulmányai befejeztével a szerző teljes mértékben a védikus és egyéb orientális tudományok elsajátítására fordította a figyelmét. Mint lelkész vallásfilozófiát és szertartástant tanult, mint segítő pedig ájurvédát, hatha jógát, védikus asztrológiát és védikus építészetet hét teljes, intenzív éven át. Ádám tanárként és az utolsó éveiben igazgatóként is szolgálta az iskola intézményét.
Papként, tanárként, védikus és orientális tudományok szakértőjeként és tanácsadóként tevékenykedett már Indiában, Indonéziában, Angliában, Új-Zélandon, Dél-Afrikában, Mauritius szigetén, a Fidzsi-szigeteken, Dubaiban és természetesen Magyarországon is. Jelenleg védikus és orientális egészségmegőrző foglalkozásokat, tanfolyamokat és jógaórákat tart Budapesten.
Itt beleolvashatsz a könyvbe: https://goodlifebooks.hu/baktai-adam-ajurveda-az-elet-tudomanya
További infó: www.bhaktikutir.hu

Két Parkos fellépése után LP 2024. március 7-én a Budapest Arénában ad koncertet!
szept. 28., 15:39
Giant Rooks – monumentális indie-rock himnuszok a Dürer Kertben
szept. 27., 10:14
Talponálló | 2023.09.25. (Podcast)
szept. 26., 12:46