A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A világ legfurcsább rappere visszatér a Dürer Kertbe

2021. április 20., 18:12

TOMMY CASH utoljára ¥€$ című lemezével járt Budapesten, azóta számos őrült klip, dal és kollaboráció fűződik a nevéhez, legutóbb például a Maison Margielával cipó formájú papucs kollekciót adott ki, a napokban pedig megjelent legújabb, Moneysutra című EP-je is, melyen olyan arcokkal működött együtt, mint Diplo, Riff Raf vagy  $uicideboy$. 2022. április 9-én pedig az őrült rapper visszatér a Dürer Kert falai közé.

TOMMY CASH 2014-ben jelentette meg szürreális, kísérleti hip-hop albumát, az Euroz Dollaz Yenizt, mely bizarrságával egyből felnyitotta a füleket, az észt srác azóta a színtér koronázatlan királyává vált. Zenei univerzuma szuper furcsa és egyedi, gyakran szarkasztikus, dalaihoz pedig minden alkalommal erőteljes és meghökkentő klipek és képek társulnak. Videóit több millióan pörgetik, de a zenész, konceptuális művészre a divatvilág is felfigyelt, így már több együttműködésen is túl van Rick Owens-zel; legutóbbi húzása pedig egy, a Maison Margielával kiadott cipó alakú papucs-kollekció.

Április elején mutatta be Moneysutra című új EP-jét is, mely TOMMY CASH szerint az emberek közti energiákról és kollaborációkról szól. „Az ötlet az egész mögött abból állt, hogy visszatérjek a gyökereimhez – amikor még lógott rajtam a gatya – és ahhoz a kultúrához, amit annyira szeretek, hogy végül mindenre hatással van, amit csinálok. Köszönöm az életnek, hogy hagyja, hogy ezeket az őrült dalokat csináljam” – meséli.

A Moneysutrán többek közt olyan arcok tűnnek fel, mint Diplo, Riff Raf, $uicideboy$, Bones és Eldzhey. TOMMY CASH már több ízben bizonyította Magyarországon, hogy élő showja csaknem olyan őrült és erőteljes, mint videói, most pedig itt az újabb eljövetel: 2022. április 9-én a Dürer Kertben.

Facebook-esemény

Egy kapcsolat szétesése – megjelent Kolibri új EP-je, a B-oldal
máj. 5., 0:45
A Dropkick Murphys Budapesten!
máj. 4., 16:35