A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az NME összerakta az 50 legjobb szám 2022-ben listáját, ami alapján elég gyenge évünk volt

2022. december 5., 14:53

Pedig egyáltalán nem volt gyenge évünk, csak ez az NME már nem az az NME, amit régen annyira szerettünk. Jórészt rnb, rap és hagyományos pop alkotja a repertoárt, de azért mutatóba befért pár izgalmasabb, a régi NME fényét idéző szám is a listába.

Az első helyen Beyoncé áll a Cuff It című dallal, mi nem rossz ugyan, de hogy ez lenne 2022-ben a mindennél jobb szám, az erős túlzás. Egy sokszor és sokféleképpen hallott diszkószámról beszélünk, amiben kábé annyi az izgalom, mint egy vasárnap délelőtti Disney-rajzfilm főcímében. A második helyen álló Paramore-dal már egy-két fokkal jobb helyezett, bár ez sem egy eget rengető darab. Mindkét esetre van persze magyarázat. Idén hangos volt a sajtó attól, hogy Beyoncé mennyire merész, mert kokettálni mert a house-zal meg a diszkóval, ami szerintünk azért nem akkora teljesítmény, a Paramore meg hat év szünet után jött ki új lemezzel. A bronzérmet elvitt Harry Styles esetét érteni a leginkább: ő napjaink első számú popkirálya, neki az első háromban van a helye és kész. Ugyanakkor tegyük hozzá, az első három szám közül az övé a legjobb.

A régi NME-s idők emlékére két számmal felkerült a listára az idén felejthető lemezzel visszatért Arctic Monkeys, Liam Gllagher is befért a végére, és rajta szerepel a Foals, a Wet Leg, a sokkal szebb napokat látott The Killers, a Florence + The Machine, idei szóló dolgaikkal a The xx két tagja, Jamie xx és Oliver Sim (akinek Jimmy Sommerville-lel közös dala szerepel a listán), meg a Tame Implával felturbózott Gorillaz is. Alapvetően a divatosság meg a trendiség határozza meg a listát és sorrendjét, nem pedig a zenei izgalom, az előremutató minőség meg az érdekesség. Így múlik el – ha nem is a világ, de – az NME dicsősége.

A teljes listát is átböngészheted, de ha inkább végighallgatnád, hát tessék: