A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Elliphant az Akváriumban – Svédcsavar

wg
2015. szeptember 22., 17:58

Az idén 30 esztendős Ellinor Miranda Salome Olovsdotter rövid időn belül másodszor látogat el hozzánk, amivel nincs semmi baj, sőt. Akinek csak az ő kedvéért nem volt a nyáron kedve/ereje elmenni a Balaton Soundra, most nyugodtabb körülmények között,  beszűrődő hangok nélkül élvezheti a maximumon a svéd énekesnő fellépését.

elliphant2 az nyitókép

A csütörtöki koncert azért is lesz különösen izgalmas, azon túl, hogy Elliphant rendkívül erőteljes és csont nélkül magával ragadó előadó első osztályú slágerszerzeményekkel, mert pontosan másnap, pénteken (szeptember 25.) jelenik meg hivatalosan az énekesnő régóta várt második nagylemeze (Living Life Golden), amiről nyilván több jövőbeni tényező dal is el fog hangzani.

Elliphant karrierje 2011-ben indult egy szerencsés párizsi találkozásnak köszönhetően. Itt futott bele Tim Deneve producerbe, aki segített neki az akkor még fésületlen demóit igazán vonzóvá varázsolni. Egy évvel később meg is jelent az Elliphant címet viselő bemutatkozó EP, majd egy újabb év elmúltával az első nagylemez (A Good Idea), ami be is betonozta a köztudatba a svédek harcos amazonját. Azóta pedig nincs megállás. Sorra jöttek a jobbnál-jobb számokkal teli kislemezek és EP-k, valamint a haverkodások és kollaborációk korunk legjobb nevű producereivel (Skrillex, Diplo, Dave Sitek), közös turné Charli XCX-szel, no és Amerika bevétele.

Elliphant-The-Untitled-Magazine-Photography-by-Indira-Cesarine51

Aki látta már élőben Elliphant egyik legkedvesebb szívbéli barátnőjét, a dán MØ-t (itthon kétszer is hódolhattunk már neki), az nagyjából sejti, mire számíthat csütörtökön. Energikus, vadulós-ugrálós, zeneileg eklektikus (elektronika, hiphop, rnb) bulira, nagy közös együttlélegzésre, éneklésre és seggrázásra, valamint a One More című alapvetésre, ami említett két bitch közös száma tavalyról, s aminek Elliphant nélküli verzióját meghallgathattuk nyáron a Szigeten, most pedig nyilván az ohne MØ változat következik. Bár, aki volt a Balaton Soundon…

AKVÁRIUM KLUB/Kis Hall
Szeptember 24. 20.00

The Best People in the World, a soron következő kislemez:

One More, közös szám MØ-vel:

Only Getting Younger, kis durvulás Skrillex-szel:

Szerző: wg
BUDAPEST TELI VAN FALUVAL – INDUL A RADNÓTI SZÍNHÁZ PODCAST-SOROZATA
nov. 20., 16:45