A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Morrissey megcsinálja a hétfő esti Budapestet

2015. október 11., 15:38

Hétfő este Budapesten koncertezik Steven Patrick Morrissey. A The Smiths egykori énekese egyike azon kevés előadónak, akiknek a nyolcvanas évek óta nem kellett elhagyniuk a komfortzónájukat.

url21

Az 56 éves Morrissey hiteles popzenész, amennyiben azt vesszük alapul, ő maga valóban a nyolcvanas évekből hozta magával a nyolcvanas éveket, amelyek így jobbára autentikusan szólalnak meg: 2015-ben. A napjaink langymeleg és habkönnyű indie-rockjának megágyazó The Smiths 1987-es felbomlását követően a frontember Morrissey annak rendje s módja szerint berántotta szólókarrierjét, mely – kis jóindulattal ugyan – a mai napig dübörög.

A Smithst az NME 2004-ben a Beatles mellett minden idők legnagyobb hatású zenekarai közé választotta. Rajongói szerint az énekest legfőképp szenzitív szövegvilága emeli a hasonszőrű zenei produkciók óceánjánál magasabbra, elvégre mutasson valaki még egy popsztárt, aki olyan odaadással dalol a társadalom peremén rekedtek sorsáról, az állatok jogairól vagy a szerelem erejéről, mint az őszülő halántékú brit csillag.

Morrissey

Azonban önmagában még ez a megkérdőjelezhetetlen töltet sem lenne elég ahhoz, hogy egy hétfő esti koncert hírére, ha nem is egész Budapest, de a városi éjszaka egy szép szelete megmozduljon. Morrisseynek nincsenek élesen behatárolható stílusjegyei s így zenéje vagy személye körüli szubkultúráról sem igazán beszélhetünk. Egy Morrissey koncert a mindenkori keménymag indíttatásait leszámítva – ahogy tíz vagy húsz évvel ezelőtt is – inkább apropó arra, hogy az ember munkaidő után összefusson a régi jó ismerősökkel, megvitatva a meccs eredményeit, gyermeknevelési tapasztalatokat adjon s kapjon, miközben egy angol örökifjú dúdolható, szerethető zenéje szól a háttérben.

Morrissey október 12-én koncertezik a budapesti Millenárison.

https://youtu.be/p4vV3w1jLVk

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33