A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

RADIO GRUNGERY VOL. 15 – TOOL

2022. április 30., 14:18

Tizenöt év elteltével, május 24-én újra Magyarországra, közelebbről a Budapest Sportarénába látogat a különleges és kultikus Los Angeles-i alt rock/progresszív metal zenekar, a TOOL. A Radio Grungery tizenötödik adásában nem csak a TOOL életművéből szemezgetünk, egy-két érdekesebb projekt és vendégszereplés is megszólal a műsorban, amit szombaton és vasárnap 5-től hallgathatsz az Open Air Rádión.

„A Tool indulása tipikus amerikai történet. Négy, az Egyesült Államok különböző részein felnővő, a művészetek számtalan ága iránt érdeklődő fiatal srác Los Angelesben találkozik, egy furcsa művész loftban, egy kvázi tömegszálláson egymásra talál és pillanatok alatt klasszikus dalokat ír” – mondja Pintér Miklós, az adás szerkesztője.

A Radio Grungery Vol. 15 nem csak a sorlemezek (Undertow, Ænema, Lateralus, 10,000 Days, Fear Inoculum) ismertebb dalaiból válogat, de az énekes, Maynard James Keenan ismert projektjeinek (A Perfect Circle, Puscifer) felvételei és különböző vendégszereplései is adásba kerülnek. Ilyen például a Rage Against The Machine Know Your Enemy című dala.

Adam Jones, a Tool és Tom Morello, a Rage Against Machine gitárosai osztálytársak voltak Libertyville-ben, Illinois-ban. Sőt, Morello anyukája, Mary, a srácok történelem tanára és osztályfőnöke is volt. A fiúk nem csak közös bandát alapítottak a suliban, de amikor a filmes karrierlehetőségek miatt Jones Los Angelesbe költözött, Morello egy idő után követte őt, még közös albérletben is laktak az új helyen. Nem meglepő tehát, hogy a Tool és a RATM megalakulása után Maynard az egyes Rage-en hallható Know Your Enemy című dalban vendégszerepelt” – folytatja Miklós.

A műsorban számtalan Tool-klasszikus mellett elhangzik pár különlegesség is, így a Puscifer nagyszerűen sikerült Accept feldolgozása, a Balls to the Wall, a Muhammad My Friend Tori Amos és Maynard tolmácsolásában, a Passenger szintén Maynard énekével a Deftones White Ponyjáról, valamint az A Perfect Circle nevéhez méltó tökélye, a By and Down the River is.

Az adás szombaton és vasárnap 17:00-tól hallható itt, az Open Air Rádión: http://openairradio.hu/radio/

Tracklista:

 

 1. Tool – Stinkfist
 2. Tool – Jambi
 3. Tool – Sober
 4. Tori Amos feat. Maynard James Keenan – Muhammad My Friend (Live)
 5. Tool – Schism
 6. Tool – The Pot
 7. A Perfect Circle – By and Down the River
 8. Tool – Forty Six & 2
 9. Tool – Parabola
 10. Tool – Prison Sex
 11. Deftones – Passenger
 12. Tool – Right in Two
 13. Rage Against The Machine – Know Your Enemy
 14. Tool – Invincible
 15. Puscifer – Balls To The Wall (Pillow Fight Mix)
 16. Tool – Ænema
Itt vannak az első Music Hungary díjátadó győztesei
dec. 2., 11:52
Krém | 2022.12.01. (Podcast)
dec. 1., 22:09