A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Váratlanul lelőtte a Bakelitet az HBO

2016. június 23., 16:50

A korábbi híresztelések ellenére mégsem kap második évadot a Mick Jagger és Martin Scorsese nevével fémjelzett kokainmámoros zenészsorozat. A csatorna vezetése nem tartotta arányosnak a gyártási költségeket a gyér nézettséggel.

vinyl1

Egyetlen évad után törli műsoráról a Bakelitet az HBO – számolt be róla a The Rolling Stone. A lap értesülései szerint a Mick Jagger és Martin Scorsese produceri felügyelete alatt készült, a hetvenes évek New York-jának mámoros zeneiparába kalauzoló szériától azt követően válik meg a csatorna, hogy hetekkel ezelőtt még második évadot tervezett neki.

„Hosszas mérlegelést követően jutottunk a döntésre, miszerint nem indítjuk el a Bakelit második évadjának munkálatait” – olvasható az HBO közleményében, mely szerint a döntést meghozni a csatorna számára sem volt könnyű lépés. „Minden tiszteletünk a sorozat csapatáé, a szereplőké, mindazoké, akik mindent beleadtak és hittek a projektben.”

A Bakelit a kezdeti lendület ellenére fogott talajt, melyet csak súlyosbított, hogy áprilisban a Boardwalk Empire-t megalkotó Terence Winter kivált stábból. A  csatorna mindemellett végig elégedetlen volt a nézettséggel, mely szerintük nem volt arányos a gyártási költségekkel. A Hollywood Reportter információ szerint csak a sorozat Martin Scorsese rendezte, két órás első epizódja 30 millió dollárba fájt az HBO-nak.

Címkék: , ,