A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

4. Magyar Klipszemle: csütörtökön kiderül, kié a legjobb magyar videoklip

2019. október 8., 0:19

Az Akvárium Klubban osztják ki a legjobb magyar klipeknek járó díjakat a 4. Magyar Klipszemlén, október 10-én. A díjátadó gála mellett szakmai programokkal, akusztikus koncertekkel és egy óriás afterrel is várnak az Akvárium termeiben.

Idén is a CAFe Budapest keretében kerül sor a 4. Magyar Klipszemlére, ezúttal a budapesti Akvárium Klubban. A belváros klubmetropolisza lehetőséget nyújtott arra, hogy több helyszínen, élőzenei és szakmai programokkal, illetve párhuzamos vetítésekkel ünnepeljék a hazai klipipar éves megmérettetését.

Szeptemberben ért véget a nevezés, több mint 600 klip érkezett be, majd a shortlistre került alkotásokból egy filmesekből és zenei szakemberekből álló zsűri kiválasztotta a győzteseket. Egy díjról viszont idén is a közönség döntött.
A klipszemle október 10-én 14 órától maratoni vetítéssel indul a NagyHallban. A versenyprogramban számos premieres klipet is felfedezhet majd a közönség, sőt a vetítést egy külön premieres blokk zárja Lucrecia Protellor, Gege, a Twentees, EPMK ft. pHLaT, Szabó Feri, Imre Kiss & Norwell és a Kelemen Kabátban még soha sehol nem látott és hallott klipjeivel. És itt mutatják majd be premier előtt a Road Movie keretében készült legújabb Rúzsa Magdi klipet is.

Ezt követően 21 órától Hajós András és Fluor műsorvezetésével kihirdetik a nyerteseket. A díjátadók közt lesz Péterfy Bori, Fodor Máriusz, Köbli Norbert és Galler András “Indián” is.

A KisHallban szintén 14 órától indul a program klipvetítéssel, majd 17 órától a legkülönbözőbb karakterek akusztikus koncertjeit láthatjuk. Fellép: Henri Gonzo, Odett, Lóci, Bérczesi Robi és Szakács Gergő.

Mindeközben a VOLT Lokálban szakmai programok várják az érdeklődőket: Bajnai Zsolt beszél az NKA és a Hangfoglaló programjáról, majd egy friss tanulmány alapján Bali Dávid mutatja be a könnyűzenei export generációváltását, illetve érinti az újonnan fellendült zenei exportos előadói piacot is. Kerekasztal-beszélgetés keretében hallhat a közönség a brandépítés, menedzsment és zenekari PR/marketingről, illetve a zenei szponzoráció és támogatói együttműködésekről. Ezt követően egy frissen indult MOME-s open képzésről tudhatunk meg többet a MOME Music Video kurzus keretében. A záró beszélgetésen a VOLT Produkció legújabb, Road Movie projektjét ismerheti meg jobban a közönség. A Road Movie népszerű zenészeket kért fel arra, hogy kedvenc magyarországi helyeikről írjanak egy dalt, amit aztán egy neves rendezővel klip formájában mutatnak be a nagyközönségnek. Erről beszél majd Lobenwein Norbert, Miki357, Árpa Attila, Gráf Péter és Varró Zoltán.

A VOLT Lokál szakmai programja este 8 órakor egy extra premierrel zárul: a Lóci játszik: Panelparadicsom című klipjét lehet megtekinteni. A díjátadót követően az ABSOLUT Afteren újra kinyitja kapuit a VOLT Lokál és Diszkó Márk x DJ Katapult, Izil és a Kemény Bánás Mode DJ setjével egy szakemberi buli keretében zárják az idei Klipszemlét.

További infó: https://klipszemle.com/

Fox&Gír
feb. 26., 16:01
A Belle and Sebastian először Magyarországon!
feb. 25., 18:30