A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A DJ Bootsie Quartet különleges koncertje: Cinema Special

2019. december 14., 14:22

DJ Bootsie, aki foglalkozását tekintve scratch-mester, zenekarával újra és újra előáll valami különlegessel. A DJ Bootsie Quartet viszonylag ritkán játszik élőben, de amikor igen, az mindig olyan élmény, amihez foghatót nehéz találni a hazai koncertéletben. December 17-i budapesti fellépésük VJ Kemurival az Átriumban ismét ilyen este lesz – de nem csak a közönség, hanem a zenekar számára is.

A koncert nem mindennapi elegyét adja majd a Quartet idei müpás lemezbemutatójának, valamint a hagyományosnak mondható év végi trafós fellépéseknek, mindezt színházi körülmények között, ahol a közönség intim közelségből figyelheti a zenekart. Szinte halljuk majd, ahogy DJ Bootsie megnyomja és megtekeri instrumentumain a gombokat, vagy ahogy a többi zenész a kezébe veszi a hangszerét.
Az est további különleges elemét, a vetítést szokás szerint VJ Kemuri prezentálja, aki ezúttal is különös, szokatlan és egyedi képi világot varázsol ehhez a kivételes zenei univerzumhoz, amit hip-hopból, bass music-ból, trapből, film-, nép- és kortárs zenei elemekből, jazzből, technóból és ambientből kevertek ki. Kemuri gyakran zavarba ejtő és váratlan fordulatokkal teli képein ezúttal olyan mesék elevenednek meg, mint a Varjúdombi mesék vagy a hét törpe története, ami itt más befejezést kap.

A koncert zenei programja illeszkedik a környezethez, az Átrium balladai félhomályához, és több meglepetést is ígér. Részben a régi lemezek ide illő és némiképp újraformált számait hallhatjuk, de bőséges ízelítőt kapunk a jövőre megjelenő új nagylemez, az Allegro Identity anyagából is. A szuggesztív és virtuóz előadásra nem csak DJ Bootsie lesz a garancia, hanem társai is: a Talamba Ütőegyüttesből ismert Grünvald László, a kiváló dobos, az Occam nevű szólóprojektje okán is figyelemre méltó Lázár Tibor, és végül, de nem utolsósorban a számtalan kortárs zenei produkcióban közreműködő Vázsonyi János, szaxofonos.

A koncert helyszínéül szolgáló Átrium egykor mozi volt, a filmek temploma, napjainkban pedig színházi előadásoknak ad otthont, illetve egy este erejéig a DJ Bootsie Quartetnek is. Különleges audiovizuális utazás lesz.

DJ Bootsie Quartet – Cinema Special

DJ Bootsie – scratch

Lázár Tibor – dob

Vázsonyi János – szaxofon

Grünvald László – ütőhangszerek

+ VJ Kemuri – látvány

Facebook-esemény