A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

A legnagyobb sztárok váltják egymást a színpadon öt napon át a Budapest Parkban

2019. július 21., 19:46

Július 21. és 25. között a Budapest Park ad otthont a főváros legmenőbb „fesztiváljának” – öt egymást követő estén ugyanis a legkülönfélébb világsztárok állnak majd színpadra. Elkalandozhatunk a francia sanzon, a latin ritmusok, a poprock, a punk vagy a brit metalcore világába, miközben igazi legendák koncertjein tombolhatunk.

Július 21-én a sort a szinte napra pontosan három év elteltével újra a Budapest Park színpadán fellépő francia énekesnő, Isabelle Geffroy, ismertebb nevén ZAZ nyitja. A többek közt francia és német Grammy-díjjal is büszkélkedő tehetség amellett, hogy kiváló előadó, egy roppantmód szerethető, excentrikus, bohém karakter, aki egészen egyedi atmoszférát teremt a sanzont, a jazzt vagy a salsát vegyítő zenéjével. És ha már a salsánál tartunk, a latin zene koronázatlan királya, a kolumbiai szupersztár, a La Camisa Negra gigasláger előadója, Juanes érkezik július 22-én először Magyarországra. A latin Grammy díjkiosztón nemrégiben Az Év Emberének választott énekes eddig mindegyik lemezével a Billboard latin listájának élmezőnyében landolt, és folyamatosan ontja magából a slágereket. Legutóbb május végén jelentkezett kislemezzel (Querer Mejor), amiben egy aktuális sztárénekesnő, Alessia Cara is közreműködik, és azóta több mint 27 millió megtekintésnél tart YouTube-on.

Július 23-án újabb szenzáció lesz a Budapest Park színpadán: a magyar fesztiválok közönségének már többszörösen bizonyított a Thirty Seconds To Mars zenekar, ezúttal viszont egy teljesen önálló, egészestés lélegzetelállító koncerttel érkeznek. Jared Leto egy telefonos interjúban már elárulta, hogy teljesen más show-ra számíthatunk a budapesti koncerten, mint amit eddig a magyar közönség láthatott tőlük.

Őket követi július 24-én egy élő legenda, a punk keresztapja, Iggy Pop, aki a ’70-es évektől kezdve egészen napjainkig formálja a zenetörténelmet. A dinamikus, szuggesztív színpadi jelenlétéről – és ikonikus meztelen felsőtestéről – ismert zenész produkciója olyan elemi erővel bír, amit egyszer mindenkinek látnia, éreznie kell.

Végül, de nem utolsó sorban július 25-én egy „fesztivált a fesztiválban” rendeznek a Budapest Parkban: új lemezét mutatja be a magyar közönségben az Architects. A Kerrang! magazin által a közelmúltban a Legjobb Brit Koncertzenekarnak kikiáltott csapat azonban nem mindennapi erősítést is hoz magával – fellép előttük a While She Sleeps, a Rolo Tomassi és a Loathe is.

Július 21-től tehát öt napon át folyamatosan nemzetközi vizeken evez a Budapest Park és eddig soha nem látott műfaji kavalkáddal és nemzetközi sztárfellépőkkel várja a látogatókat. De természetesen ezt követően sincs megállás – a nemrégiben az ország legjobb koncerthelyszínének is megválasztott szórakozóhelyen egészen szeptember végéig dübörög a nyár. Még több infó és további programok: www.budapestpark.hu

Fox&Gír
feb. 26., 16:01