A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Kontinenseket átszelő kelta punk – a Budapest Park színpadán a Flogging Molly!

2019. március 5., 9:58

Az alapvetően amerikai – egészen pontosan Los Angeles-i – illetőségű Flogging Molly formációja olyan autentikusan hozza az ír kocsmapunk műfaját, hogy koncertjeiken simán úgy érezhetjük magunkat, mintha egy dublini pubban döntenénk magunkba a Guinnesst. Ehhez persze sokat hozzátesz a valóban ír gyökerekkel rendelkező frontember, Dave King őrülete a színpadon.

Az 1997-ben alakult Flogging Molly ötlete Dave King frontembertől származik, aki egyébként korábban a Fastway nevű metálzenekarban együtt zenélt a Motörhead tavaly elhunyt gitárosával, „Fast” Eddie Clarke-kal. A zenekar első kiadványa érdekes módon rögtön egy élő felvétel volt: az Alive Behind the Green Door című lemezt abban a Molly Malone nevű bárban rögzítették, ahonnan végül a zenekar a nevét is kölcsönözte.

A Flogging Molly inspirációi közt olyan zenekarokat emleget, mint a Green Day, a Pogues vagy a Clash – utóbbi frontemberének, Joe Strummernek dedikálták Within a Mile of Home című 2004-es lemezüket is. A Flogging Molly mindamellett, hogy az évek során hat stúdióalbumot adott ki, saját bevallása szerint mindig is inkább koncertzenekarnak számított. Nem csoda, hiszen bulijaikon olyan csodálatos energiákat szabadítanak fel, amitől a tömeg egy emberként tombol a tánctéren.

„Az egy dolog, hogy alapvetően egy pozitív üzenetű zenekar vagyunk, de amikor az emberek eljönnek a koncertjeinkre, hogy az életet ünnepeljék, akkor ott bizony nem csak a jó oldaláról esik szó. Ahhoz a rossz dolgokról is szólnia kell, hogy valóban azt mondhassuk, ez az élet” – mesélte Dave King a zenekar legutóbb megjelent, 2017-es Life is Good című sikeralbumáról.

A Flogging Molly garantáltan őrületes, az egész Budapest Parkot megrengető és megtáncoltató koncerttel érkezik július 3-án.

ESEMÉNYOLDAL

Búcsúznak a reggae doktorok a nyárra – Best of Dubbers’ Delight hétvégén az Open Air Rádión
Sze. 18., 13:15
Megérkezett a DŰNE magyar szinkronos előzetese
Sze. 16., 19:45
Indul az évad a Radnóti Színházban
Sze. 14., 1:01