A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

Link interjú Pásztor Sámuellel, az Anna and the Barbies énekes-gitárosával

2016. november 14., 21:00

Az idén tizenegyedik éve működő Anna and the Barbies a tervek szerint karácsonykor jelenteti meg hetedik nagylemezét, Utópia címmel. Azok kedvéért, akik hiányoztak az összes irodalomóráról, az utópia nem a koncertek után elfogyasztott alkoholt jelenti, hanem egy tipikusan jövőbeli, közel tökéletes fejlettségi szinten álló emberi társadalmat, illetve az ezt leíró irodalmi művet. Az utópia további jellemzője, hogy a valóságban nem megvalósítható. November 17-én és 18-án a Fővárosi Nagycirkuszban lép fel Pásztor Anna és legénysége.

Az lemezbemutató Utópia turné utolsó két felvonásán lesz minden, ami a terv megvalósításához szükséges: cirkuszi fellépők reflektálnak a zenekari produkcióra, akusztikus minikoncert (a „rendes” koncert közben), Anna ruháiból kiállítás az előtérben, valamint multimédiás kiállítás az Utópia turné korábbi koncertjeiből.

„Ez lesz az UTÓPIA turné révbe érése – mondja Pásztor Anna. – Az egész olyan, mint egy visszafelé forgatott film. A puzzle összes darabkáját láthatták már azok, akik az eddigi állomásokon ott voltak, de most összeáll a teljes kép. Azt szerettük volna, hogy ez egy közös utazás legyen, aminek a vége valamiféle beteljesülés. Kicsit olyan, mint egy hosszan elhúzott karácsony. Díszítjük, díszítjük a fenyőfát és a végén alá ülünk… Nagyon érdekes dolog fog születni. A cirkusz alapvető jellegzetességei egészülnek ki énekszóval, elképesztően magas színvonalú zenével, gyönyörűséges díszletekkel és 21. századi, vad rock’n’rollal.”

A november 18-i előadásra a jegyek már elkeltek, de aki igyekszik, 17-én még belépést nyerhet Utópiába. Addig pedig még azt is megnézhetjük és meghallgathatjuk, hogy a zenekar egyik alapító tagja, az énekes-gitáros Pásztor Sámuel milyen zenéket hallgat ma, illetve mik voltak hatással régen.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Menyhárt Jenő 60
ápr. 14., 10:36