A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A Cure Budapesten!

2021. december 6., 14:39

A The Cure 2022 őszén ismét útnak indul Európában, ez lesz az első turnéjuk 2016 óta. Ennek az útnak az egyik állomása Magyarország: Roberth Smith és zenekara október 26-án a Budapest Arénában lép fel!

Az 1978-ban alapított The Cure-t az első időszakban megjelent dalaik alapján a post-punk és a new wave vonalhoz sorolták, aztán ahogy a ‘80-as évek elején hangzásuk és image-ük egyre sötétebb lett, egyre inkább goth rocknak mondták azt, amit a Cure csinált, kérdezzünk csak meg bárkit, aki a Fekete Lyukban szocializálódott, és fekete rúzst hordott.

A Cure-t látszólag nem igazán hatották meg soha a skatulyák, a 87-es Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me album például szinte már vegytiszta popzene, és karrierjük során annyi tökéletetes popslágert írtak, ahány szál haja Robert Smithnek van.

A Cure körülbelül 1500 koncertet adott eddigi pályafutása során.

A Rock’n’Roll Hírességek Csarnokába 2019-ben beiktatott együttesnek a 42 év alatt összesen 13 tagja volt, és Robert Smith az egyetlen, aki mindvégig a zenekarban maradt. 2021-ben a felállás: Robert Smith (ének & gitár), Simon Gallup (basszusgitár), Jason Cooper (dob), Roger O’Donnell (billentyűs hangszerek) és Reeves Gabrels (gitár).

A budapesti koncertre jegyek elsőként a regisztrált Live Nation tagok számára elérhetők december 8-án, 10 órától. A teljeskörű jegyértékesítés december 9-én, 10 órakor kezdődik a www.livenation.hu és a www.funcode.hu oldalakon.

Az Open Air Rádió Rockers’ Paradise című műsorában az idén két adásban foglaltuk össze a Cure munkásságát.

Itt meghallgathatod: Rockers’ Paradise – The Cure Part 1

Rockers’ Paradise – The Cure Part 2

Címkék: , ,