A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Az IAMX, Chris Corner sötét és kultikus elektronikus projektje újra Budapesten

2022. december 19., 17:05

Az IAMX 2019 után ismét turnéra indul, a FAULT LINES1 Tour pedig Budapestre is megérkezik, 2023. szeptember 29-én az A38 Hajóra. A koncerten ígéretük szerint az IAMX-klasszikusok mellett új dalok is felcsendülnek majd, Chris Corner és zenekara ugyanis jövő tavaszra és őszre egy-egy új lemezt tervez.

Az IAMX a korábban a Sneaker Pimpsből ismert Chris Corner szólóprojektje. Az IAMX egy izgalmas kísérleti projekt, amiben a zene mellett fontos szerepet kap a vizualitás is, a dalokra pedig leginkább az elektronikus rock, a dance, a börleszk műfaj és az érzelmes balladák hatottak. Ez a gyönyörű, sötét, kultikus elektronikus projekt izgalmas lenyomata Chris Corner világának.

A zenekar 2019-ben állt utoljára színpadon – ekkor nálunk is bemutatták Alive In New Light című lemezüket – most pedig ismét kilépnek a próbateremből, és útra kelnek. A FAULT LINES1 Touron a megszokott erős vizualitás és szuggesztív előadásmód mellett az IAMX-klasszikusokon túl két teljesen új album dalait is hallhatjuk majd, amelyek 2023 tavaszán és őszén látnak napvilágot.

Szeptember 29-én, az A38 Hajón Chris Corner ígérete szerint felkészülhetünk az IAMX robbanékony és szenvedélyes előadására, amelyhez drámai színházi fények és látványvilág, mocskos glam, valamint az a szűnni nem akaró vágy párosul, hogy hogy eggyé válhasson a közönséggel.

Facebook-esemény

Fotó: Gretchen Lanham

Címkék: , ,
Palotai Zsolt lett az év DJ-je
dec. 4., 14:57