A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Előkerült egy elveszett dokumentumfilm Charles Bukowskiról – világpremier ma este!

2020. augusztus 7., 16:05

Egy olasz forgatócsoport 1981 januárjában vett fel egy beszélgetést Charles Bukowski otthonában az íróval. A U-matic kazetták aztán eltűntek, és csak 2014-ben, húsz évvel Bukowski halála után kerültek elő egy garázsból. A filmet megvágták, digitalizálták, kiegészítették, és a nagyközönség ma láthatja először. A virtuális filmpremierre mindössze 12 dollár a beugró.

A világ kedvenc vén kujonja, Charles Bukowski az idén (augusztus 16-án) lenne 100 éves, és mivel a halála óta eltelt huszonöt évben az író egyre népszerűbb, a jeles naphoz igazítva több nagy megmozdulást is szerveznek világszerte. San Pedróban, ahol élete utolsó éveit töltötte, kiállítást rendeznek születésének századik évfordulójára, a Velencei Filmfesztivál pedig felvette műsorára A You Never Had it – An Evening with Bukowski című 52 perces dokumentumfilmet, amely az eredeti interjú mellett (utólag) Los Angeles-ben, Super-8-asra rögzített felvételeket is tartalmaz, amik alatt Bukowski olvassa fel saját verseit. A dokumentumfilmet 2016-ban és 2017-ben filmfesztiválokon már bemutatták, de a világpremier ma lesz – a koronavírusnak „köszönhetően” természetesen virtuálisan.

Charles Bukowski születésének 100 évfordulójáról persze itthon is megemlékeznek: a Helikon Kiadó, a Charles Bukowski – Az író FB-oldal, a Trip hajó és a fordító, Pritz Péter szervezésében augusztus 18-án lesz egy nagyszabású emlékest, drMáriás, Prieger Zsolt, Pritz Péter és a Szegedi Nemzeti Színház Bukowski-tagozatos színészei, Bánvölgyi Tamás, Hajdú Róbert, Miklós Krisztián és Tóth Ádám főszereplésével.

További információ az eseményről a Facebookon.

A You Never Had it – An Evening with Bukowski című dokumentumfilm alkotói: Silvia Bizio, Paola Ferrari De Benedetti, Alex García, Santiago García Galván és Peter Baxter.

A filmet itt, a Slamdance oldalán lehet megtekinteni mától, mindössze 12 dollár ellenében. Jó szórakozást hozzá.

Ne próbáld. Csináld.

Utolsó koncertek a Budapest Parkban – e héten zárja szokatlan szezonját a Park
Sze. 28., 16:02