A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

FOX&GÍR A RICSÁRDGÍR ÉS A RÜHÖS FOXI ZENEKAROK KÖZÖS RÁDIÓMŰSORA

2020. január 28., 20:43

Példátlan a magyar rádiózás történetében, hogy két zenekar összeáll és egy közös rádióműsorral jelentkezik. Szerdán este 8-tól lesz hallható a Fox&Gír műsor első adása, amiről nagyjából semmit nem lehet tudni, csak legfeljebb azt, hogy a két zenekar tagjai közül – Fox Fox, Mártondani, Skystep Fox, Szintis Laci, Some Fox, Kaiser Fox és a többi Gír – ott lesz, aki nem szégyenlős. Meg persze, aki ráér. A beharangozó alapján kéthetente fog jelentkezni a műsor az Open Air Rádióban, mindig este 8-tól. Ez persze ütközik majd néhány futballmeccsel, de ez nem lehet akadály.

Hogy pontosan mire lehet majd számítani a Fox&Gír két órát felölelő műsoridejében? Egy biztos, a zenekarok saját dalait is hallhatjuk majd olyan ritkán elhangzó, de a zenekarok látómezejébe került számokkal és irodalmi szövegrészletekkel egyetemben, amelyek egytől-egyik megérnek egy misét.

Ha megnézzük a két zenekar életciklusának különleges eseményeit, amelyek közül kiemelkedik a Szintis Laci Budapest TV-ben történt bemutatása, az Eszik a Dönert a Nagyorrú Lányok című Fox-dalról való nagyszínpad elnevezése a Fishing on Orfűn, a Ricsárdgír Youtube fellebbezése a Palvinbarbi miatt, a Rambo-szelet életre keltése Magyarország legismertebb online gasztromagazinján a Rühös Foxi kártyanaptára alapján, akkor vélhetően bármi megtörténhet.

Kártyanaptárból valóság: Rambo-szelet. Forrás: Rühös Foxi és NoSalty.hu

Példának okáért előfordulhat, hogy a műsor közben a zenekarok gombfocizásba kezdenek, elénekelik akapella egy másik Ricsárd, Richard Clayderman remekét, megtanulják a metró ajtóbecsukó sablonszövegét csehül, felolvasnak nekünk Robert DeNiro étlapjáról, kemény-dió rejtvényt fejtenek anoním betelefonálások alapján, vagy csöndben üldögélnek laza negyedórát, miközben hallgatják az online étert.

Az pedig már egyáltalán nem meglepő, hogy egy facebook-bejegyzés alapján a Foxok egyik rajongója a műsor közben a stúdióban veheti át a Tarzan Boy című nyereménylemezét, sem az, hogy a zenekarok elmondása alapján a Fox&Gír műsorbeharangozó zenét élőben fogják elkészíteni az első adás alatt.

Facebook
Ricsárdgír
Rühös Foxi

Instagram
Ricsárdgír
Rühös Foxi

Új „évadokkal” folytatódik Jónás Vera Vasárnapi Dalszerző Krónikája
ápr. 12., 20:37