A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Járj kedvenc előadóid ruháiban! – ma este Odett az Akvárium Klubban

2019. november 22., 14:50

Odett november 22-én mutatja be először élőben most megjelent, a Rózsa című kislemezdalát. Az idei utolsó budapesti koncertje egyébként nem csak ettől különleges: a bulit egy jótékonysági ruhavásár előzi meg, amelyen Odett mellett többek közt bas Viki, Schoblocher Barbara, Pásztor Anna, Vitáris Iván és rai Márk ruháiból is válogathat a közönség.

Odett rengeteg meglepetéssel készül idei egyetlen budapesti klubkoncertjére, ennek első és egyik legfontosabb mérföldköve a most megjelent Rózsa című dal. A szerzemény már több mint egy éve motoszkált az énekesnő fejében, és rengeteg változáson ment keresztül az elmúlt időszakban.

„Először azt gondoltuk, hogy ez egy nagyon minimalista, egy szál gitáros szám lesz, aztán a tapsok, a csettintések, a gitártesten dobolás, vagyis a dal lüktetése vitté tovább a munkálatokat.”

A Rózsa további érdekessége, hogy bár rengeteg metafora utal rá, a címe egyszer sem hangzik el a dalszövegben – ez külön kérése volt Odettnek Hujber Szabolcs dalszövegíró felé, aki egyébként egyből ráérzett a hangulatra.

Amikor már nagyjából megvan a dal szerkezete és hangulata, akkor jön a dalszöveg. Dédmamámtól örököltem egy karosszéket, ami iszonyú kényelme; reggel mindig ebben a székben iszom meg a kávét. Egy ilyen kávézás alkalmával született meg a fejemben a dal borítója, amit pontosan ugyanúgy sikerült megalkotni, ahogy ez felvillant nálam, szóval adta magát a címe is: Rózsa.

A Rózsa tehát egy hosszabb időszakot átölelve bontotta ki szirmait Odett és zenei producere, Toldi Miklós kertjében. A hét éve töretlenül együtt ügyködő páros a dalhoz készült kisfilm főszereplője is. A klipet Karsai Kata és Erdész Tamás jegyzi, akiknek a munkáját a 4. Magyar Klipszemlén is díjazták.

A koreográfia egy párkapcsolatot szimbolizál. Megfogtuk egyes részeit, mozaikszerűen szétszórtuk a klipben, majd a végén vágatlanul, egyben is megmutattuk, ezzel is azt sugallva, hogy nehéz kívülről látni a saját történetünket, elveszünk a részletekben, így újra es újra elkövetjük ugyanazokat a hibákat. Majd maradunk, mert szeretünk” – mondták el a klip készítői.

Odett tehát november 22-én mutatja be legújabb kislemezét az Akvárium Kishalljában, ahol a Rózsán kívül helyet kap a Marsalkó Dávid (Halott Pénz) közreműködésével készült  Holnapig – amit azóta több mint 775.000-en néztek meg a YouTube-on –, illetve két vadonatúj szerzemény is. Emellett a régi slágerek is új köntösbe bújnak, illetve különleges látványt is ígér az énekesnő.

A koncert napján Odett 14 órától várja a közönséget egy jótékonysági gardróbvásárral, az énekesnő ugyanis kiemelt figyelmet fordít a fenntartható divatra. Jótékonysági kezdeményezéséhez pedig többek közt olyanok csatlakoztak, mint bas Viki (Margaret Island), Schoblocher Barbi (Blahalouisiana), sztor Anna (Anna and the Barbies), Bocskor Bíborka (Magashegyi Underground), Vitáris Iván (Ivan & the Parazol) és Járai Márk (Halott Pénz), akik szintén saját ruhatárukból ajánlottak fel egy-egy darabot a nemes cél érdekében. A különleges, egyedi viseletekhez nagyon olcsón lehet majd hozzájutni, a bevétel teljes egészét pedig a nulla hulladék életszemléletét képviselő Humusz Szövetségnek ajánlották fel.

„Azért örülünk, hogy a ruhabörzék egyre népszerűbb kezdeményezéseinek, mert az ilyen alkalmakkal egyéni szinten is sokat tehetünk a hulladék-megelőzésért. A textilipar és a fast fashion napjainkra az egyik legszennyezőbb ágazattá vált. Hiszünk a környezeti nevelés jöt formáló erejében, ezért a ruhavásárból befolyt adományokat a gyerekek oktatását célzó eszközökre, segédanyagok kidolgozására szeretnénk fordítani.”

Facebook-esemény