A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Közel 10 év után a Nitzer Ebb újra Magyarországon koncertezik

2020. február 13., 21:45

A Depeche Mode-dal közeli barátságot ápoló, essexi Nitzer Ebb az EBM egyik legmeghatározóbb formációja. Az 1982-ben alakult zenekart több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most pedig az indusztriális zene híveinek legnagyobb örömére április 5-én a Dürer Kertben koncerteznek újra, 9 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után – ráadásul az eredeti felállásban.

Bár az EBM-gyökerek miatt gyakran kötik őket a techno hazájához Németországhoz, a Nitzer Ebb az angliai Essexben alakult, 1982-ben. A csapatot Douglas McCarthy (ének) és Bon Harris (szintetizátorok, programozás) hívta életre, a minimál hangzás, ütős basszusok, dühös ének pedig hamar követőkre talált a növekvő brit elektronikus zenei színtéren.

A nagy áttörés azonban 1987-ben érkezett el, amikor is lecsapott rájuk a Depeche Mode-ot is felfedező Mute Records és megjelentették a That Total Age című lemezüket. Még abban az évben turnéra indultak a nagy essexi elődökkel, akik előtt mi is több ízben láthattuk őket Budapesten, legutóbb azonban majd’ 10 éve, 2011-ben játszottak nálunk.

Több sikeres lemez után 1995-ben a zenekar tagjai úgy döntöttek, inkább külön projektjeikre koncentrálnak, de 2006-ban újra összeálltak, hogy megünnepeljék 25 éves jubileumukat. A retrospektív anyagok megjelenése után pedig újragondolták, még elektronikusabbra formálták szerzeményeiket és ezzel, az immáron több évtizedes, az EBM világában legendásnak számító felvételeket is tartalmazó diszkográfiájukkal térnek vissza április 5-én a Dürer Kertbe.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
NITZER EBB (UK) – N E P T O U R 2 K 2 0
Időpont: 2020. április 5. 19:30
Helyszín: Dürer Kert
Jegyárak: 7.500 / 8.500 Ft

Elővétel

Facebook-esemény

Különleges együttállás: a Katatonia és a Sólstafir Budapesten!
ápr. 14., 18:50
Új „évadokkal” folytatódik Jónás Vera Vasárnapi Dalszerző Krónikája
ápr. 12., 20:37