A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Májusban érkezik Kamasi Washington új lemeze

2024. március 9., 8:08

Kamasi Washington, Los Angeles-i jazz szaxofonos nemrég bejelentette, hogy május 3-án adja ki legújabb, Fearless Movement című albumát. A lemezen helyet kapott a tavaly Jimmy Fallon műsorában bemutatott The Garden Path is, most pedig a Prologue című dal jelent meg róla, amihez a klip- és reklámfilm-rendező AG Rojas készített fekete-fehér táncos videót.

Míg Kamasi Washington korábbi anyagainál inkább a kozmikus ötletek és az egzisztenciális koncepciók domináltak, addig a Fearless Movement esetében sokkal inkább a mindennapokra, a földi élet felfedezésére összpontosít. Ez pedig első gyermeke néhány évvel ezelőtti születésének köszönhető. Így nyilatkozott erről:

„Apának lenni azt jelenti, hogy életed horizontja hirtelen felbukkan. A halandóságom nyilvánvalóbbá vált számomra, de a halhatatlanságom is – realizáltam, hogy a lányom tovább fog élni mint én, és olyan dolgokat fog látni, amiket én soha nem láthatok. Meg kellett barátkoznom ezzel a gondolattal, és ez hatással lett a zenémre is.”

Az új albumon egyébként Washington lánya is közreműködik: épp hogy csak elkezdett ismerkedni a zongorával, amikor megalkotta az Asha The First című szerzemény dallamát. És ha már a közreműködők, Kamasi Washington ezúttal is zenei vendégek garmadáját vonultatja fel az Outkastből ismerős André 3000-tól kezdve Thundercatig.