A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent SOHN eddigi legbensőségesebb albuma, a Trust

2022. szeptember 7., 17:07

Több év szünetet követően adta ki új lemezét (szeptember 2-án jelent meg) Christopher Michael Taylor, vagy ahogy a legtöbben ismerik, SOHN. A Trust című album, ami a harmadik nagylemeze az angol énekes-dalszerző-producernek, öt évvel az előző, Rennen címet viselő album után jelent meg.

Az új nagylemezről korábban már megjelent pár előzetes, kedvcsináló szám, mint az I Won’t, az M.I.A, a Segre és a Fertő-tóhoz kapcsolódó Figureskating, Neusiedlersee. A londoni születésű művész hosszabb ideig élt Bécsben és Los Angelesben is, majd a spanyolországi Katalónia fenyőerdőiben talált otthonra. SOHN korábban a „magányos farkas”-vonalon mozgott, azonban három gyermek apukájaként sok minden megváltozott benne, és ez a zenei karrierjén is érezhető.

„Olyan nyitottságot éreztem, amit korábban nem, és rájöttem, hogy többé nem akarok egyedül alkotni – hiányzott a közösség és a barátság az életemből és az alkotási folyamatból is” – árulta el.

Évtizedes pályafutása során SOHN most először hívott segítségül másokat, hogy segítsenek neki életre kelteni az új lemez számait. Visszatérve Los Angelesbe (ahol Rennen című albumát is rögzítette) Yakob, Mike Sonier, Jesse Boykins III, Ryan Linvill, Noah Le Gros és Emile Mosseri csatlakoztak hozzá a Trust elkészítésekor. A végeredmény önmagáért beszél, az új lemez anyaga a közösség, az intimitás, a család és a nyitottság témáit járja körbe, miközben SOHN vissza-visszatekint régebbi, bécsi életére és a jelenre is reflektál. A Trust – a címéhez illő módon – a brit művész eddigi legbensőségesebb és legszemélyesebb albuma. Saját elmondása szerint a legelső, Tremors című albumát hallgatva olyan, mintha egy üvegfal másik oldaláról néznénk őt – ezzel szemben a Trust hallgatói már egy szobában vannak vele.

Címkék:
Krém | 2023.09.14. (Podcast)
szept. 16., 20:46