A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Na, ez az! – megjelent Szilárd új albuma és hozzá egy dokumentumfilm

2022. május 9., 13:34

Április 8-án jelent meg Balanyi Szilárd negyedik nagylemeze, Szilárd – Na, ez az! címmel. A hanganyag mellé egy, a kulisszák mögé betekintést adó dokumentumfilm is készült, amit itt meg is nézhettek.

Az albumon szereplő barátok, költők, írók, előadók mind boldogan mondtak igent a közös munkára. Többek között, Kemény Zsófi, Lackfi János, Grecsó Krisztián, Szabó T. Anna, Kardos-Horváth Janó, Bodor Áron, valamint Galambos Dorina, Kiss Flóra, Schloblocher Barbara, Sándor-Schmidt Barbara. A hangszereken is fantasztikus csapat állt össze, Pásztor Sámuel, Madarász Gábor, Paczári Viktor és Bátor Bence személyében. Mindezek mellett a lemez elkészítésének folyamatát és az ezzel járó gondolatokat, érzéseket rögzítették, így a hanganyag mellé egy a kulisszák mögé betekintést adó dokumentumfilm is készült. Ezzel is megőrizve ezt a csodálatos emléket.

Ez az album tulajdonképpen a régmúlt és az elmúlt évek együttes érzelmi lenyomata. Mostanra, de már egy évvel korábbra is igaz, a közösségben való létezésre és munkára borzasztóan megnőtt az igény. Mindenkibe rengeteg mondanivaló szorult, és a film remek alkalom volt arra, hogy ezeket összegezve, a zanzát felhasználva, egy lenyomatot készítsen a jelenről a jövő számára. Költők és zenészek szellemi tűzfészke (fazeka, tűzhelye, stb.) lett a SZILÁRD – NA, EZ AZ! című album, illetve az ennek létrejöttét dokumentáló film. A filmet Bátori Gábor készítette.

Szilárdot legközelebb élőben július 29-én este láthatjátok a Művészetek Völgyében.

Fotó: JIM

Egy hónap és itt a VOLT
máj. 20., 11:33