A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Nemcsak sztárparádé, hanem egy váratlan és meglepő Diana Ross-Tame Impala közös szám is van az új Gru mozi filmzene-lemezén

2022. július 4., 16:42

Animációs filmnek talán még soha nem volt ennyire rendhagyó soundtrackje, mint a Gru-sorozat legújabb részének. Diana Ross, a Tame Impala, St. Vincent, Phoebe Bridgers, RZA, Gary Clark Jr., Thundercat és Kali Uchis is feltűnik a Gru színre lép című új mozi filmzenei albumán.

A Gru színre lép a ’70-es években játszódik, és végre megtudhatjuk, hogyan ismerkedett meg Gru, vagyis a világ leghírhedtebb bűnözője az imádott Minyonjaival, és hogyan kezdtek el együtt világuralmi terveket szövögetni.

A zene tökéletesen illeszkedik a korszellemhez, az albumon ugyanis szinte csak feldolgozásokat hallunk. A korszak ikonikus diszkó és funk slágereit többek között olyan előadók gondolták újra, mint St. Vincent (Lipps Inc.Funkytown), Phoebe Bridgers (The CarpentersGoodbye To Love), Thundercat (Steve Miller BandFly Like An Eagle), vagy Kali Uchis (Stan Getz & Joao GilbertoDesafinado). A feldolgozások mellé azonban becsusszant pár vadonatúj dal is, így hallható lesz az albumon az év talán legváratlanabb kollaborációja, vagyis Diana Ross és a Tame Impala Turn Up The Sunshine című dala.

A lemez producere Jack Antonoff énekes-dalszerző volt, aki zenekarával, a Bleachersszel egy John Lennon-dalt öltöztetett új köntösbe a film kedvéért. Antonoff újradefiniálta a modern popzenét – dolgozott együtt többek között Diana Ross-szal, Taylor Swifttel, a Florence + The Machine-nal, St. Vincenttel, Lorde-dal és Lana Del Rey-jel is. Pályafutása alatt eddig hat Grammy-díjat kapott, 2022-ben például az Év producere kategóriában.

A Gru színre lép című film már a mozikban, és a filmzene is elérhető digitális és fizikai formátumban CD, deluxe CD, fekete LP és színes LP formájában, az alábbi dalokkal:

1.Turn Up The Sunshine –Diana Ross ft. Tame Impala

2.Shining Star –Brittany Howard ft. Verdine White (Earth, Wind & Fire 1975)

3.Funkytown –St. Vincent (Lipps Inc in 1979)

4.Hollywood Swinging –BROCKHAMPTON (Kool & The Gang 1974)

5.Desafinado –Kali Uchis (Stan Getz & Joao Gilberto 1959)

6.Bang Bang –Caroline Polachek (Nancy Sinatra 1966)

7.Fly Like an Eagle –Thundercat (Steve Miller Band 1976)

8.Goodbye To Love –Phoebe Bridgers (The Carpenters 1972)

9.Instant Karma! –Bleachers (John Lennon 1970)

10.You’re No Good –Weyes Blood (Linda Ronstadt 1975)

11.Vehicle –Gary Clark Jr. (The Ides of March 1970)

12.Dance to the Music –H.E.R. (Sly and The Family Stone 1967)