A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Összeáll a Heaven Street Seven!

2020. január 22., 14:18

Napra pontosan öt évvel Budapest parkos búcsúkoncertje után egy különleges fellépésre összeáll a Heaven Street Seven ugyanazon a színpadon: ezúttal huszonötödik jubileumukat ünneplik. Közös időutazásra invitálnak, de hangsúlyozzák: ez egy egyedi, megismételhetetlen kirándulás lesz a HS7 történelmébe, amelynek itt újból pont kerül a végére. Egy önálló és egy fesztiválkoncerttel készülnek. Az összesen kettő.

A hazai könnyűzene egyik legfontosabb zenekarának életművét idézhetjük fel augusztus 1-jén a Budapest Parkban. Két koncertet adnak majd – a másik júniusban a Fishing On Orfűn lesz. Az 1995-ben alakult öttagú HS7 kezdetben angol nyelven írta dalait; a fordulópont 2000-ben érkezett, ekkor jelent meg Cukor című nagylemezük, amely már kizárólag magyar nyelvű szerzeményeket tartalmazott. A HS7 innentől kezdve a hazai alter-szcéna egyik legkiemelkedőbb és legkiválóbb zenekarává vált, két-három évente szállították az albumokat és ontották magukból az olyan korszakos slágerekkel, mint a Hol van az a krézi srác?, a Sajnálom, a Márta, a Tudom, hogy szeretsz titokban, a Mikor utoljára láttalak vagy a Dél-Amerika. Közönségükkel együtt a hazai- és nemzetközi elismeréseik is gyarapodtak, nyertek például Fonogram-díjat és komoly nemzetközi elismerésben is részesültek a cannes-i MIDEM Fesztiválon.

Nemcsak a hazai klub- és fesztiválszíntér elengedhetetlen szereplőivé váltak, de több sikeres nemzetközi turnét is maguk mögött tudhattak. A HS7 tehát lényegében mindent elért, amire egy magyar zenekar vágyhat. Ez a gondolatiság állt a csapat életének legnagyobb döntése mögött: 2015-ben úgy érezték, húsz év együtt zenélés után ideje pontot tenni a történet végére. 2015. augusztus 1-jén egymástól és közönségüktől is elbúcsúztak egy nagyszabású parkos koncerten.

A teljes koncert:

A HS7 tagjaiban (Szűcs Krisztián énekes-gitáros, Ábrahám Zsolt gitáros Takács Zoltán Jappán billentyűs, Németh Róbert basszusgitáros, Orbán Gyula dobos) öt év után, huszonötödik évfordulójuk apropóján fogalmazódott meg az igény a közös ünneplésre. Összesen tehát két koncert erejéig leporolják terjedelmes és slágerekkel tűzdelt életművüket, de hangsúlyozzák: innen tényleg nincs tovább. Napra pontosan öt évvel a búcsú után a Budapest Parkba invitálnak minket, hogy együtt idézzük fel velük, milyen is az igazi dunabeat.

Facebook-esemény

Jegyek

Utolsó koncertek a Budapest Parkban – e héten zárja szokatlan szezonját a Park
Sze. 28., 16:02