A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Remeteévek és Skócia meghódítását követően jelent meg Vörös Renátó új nagylemeze Nap címmel.

2023. május 26., 23:34

A 2000-es években Vörös Renátó a Csakazértis zenekar énekeseként országos ismeretségre tett szert, a Csak játék című lemezükkel öt országos turnén, több mint száz koncerten lépett fel. Renátó a zenekar feloszlása után szólókarrierbe kezdett, a Nap második lemeze.

„A Csakazértis zenekar feloszlása után visszavonultam a nyilvánosságtól. Egy hegyen éltem az erdő közepén, távol mindentől négy kutyával. 2017-ben jelent meg első szóló nagylemezem Hozzád szól címmel, közben tehetségkutató fesztivált szerveztem, fiatal zenészeknek rögzítettem kép es hanganyagokat, és az ország legismertebb és legtehetségesebb zeneszeinek készítettem videóklipeket. 2018-ban Skóciába költöztem, hogy nyelvet tanuljak, világot lássak és világsztár legyek. 2023-ban elkészült a második nagylemezem Nap címmel, amin már hét angolnyelvű szerzemény is helyet kapott” – mesél az eközben eltelt időszakról és jövőbeli terveiről Renátó.

Az idén megjelent tíz számot tartalmazó albumon Renátó a pop-rock műfaj határait feszegeti, énekesi képességeit, kreativitását jól kihasználja, változatos hangzásvilágot és érzelmi mélységeket vonultat fel. Találunk rajta lendületes és energikus pop-rock számokat – mint például az album nyitószáma, a Crazy Days –, vagy az annál még rockosabb, magyar nyelven írt: Így fogadj el. Egy-két lírikusabb balladát is felsorakoztat az album, mint például a slágergyanús Még várj és az angol nyelvű Same Planet című dalok.

Crazy Days című számhoz klip is készült:

„A zenét azért szeretem, mert a legszegényebb és legtehetősebb embereknek is ugyan azt az élményt tudja nyújtani. Hiszek az energiák áramlásában, és hogy mi emberek jó hatással tudunk lenni a környezetünkre. Az új lemezem a szerelemről, az újrakezdésről, az elengedésről és a békés boldog emberi dolgokról szól” – vallja Renátó.

Vörös Renátó idén május 20-án lép fel a skóciai Aberdeenben, majd augusztus 19-én New Byth-ben, egy hagyományőrző fesztiválon, az edinburgh-i Backstage Art Club szervezésében. Érdemes követni a zenész oldalát, hiszen az idei koncertlista folyamatosan bővül, ahol a pop-rock műfaj szerelmeseinek és az érzelmes, elgondolkodtató dalok kedvelőinek egyaránt ajánlott nagylemez számait élőben is meghallgathatjuk.

A teljes album:

www.renatovoros.com

facebook.com/renatovoroshungary

Krém | 2023.05.25. (Podcast)
máj. 28., 21:07