A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Szép napok – új videóklip és fesztiválhimnusz a Jazzékieltől

2021. augusztus 23., 16:04

Új videóklippel jelentkezett a Jazzékiel: tavaly megjelent, Szép napok című negyedik nagylemezük címadó dalára forgatott klipet Szabó Áron. Magányos, rideg szituációk érzelem-és kötődésmentes lebegésben. A dalt választotta a Fishing On Orfű fesztivál idei, miniFishing névre keresztelt eseménye himnuszának, ahol a Jazzékiel augusztus 27-én lép fel.

A Jazzékiel tavaly megjelent, azonos című negyedik albumának záródalához készült látványos, apatikus és hideg képekkel dolgozó klipet a zenekar közeli barátja, számos korábbi zenei- és reklámfilmes munkájáról ismert Szabó Áron írta és rendezte, akinek a Szép napok már a harmadik videója a zenekarral, de ő jegyzi a frontember, Jakab Péter februárban megjelent szólólemezének első kisfilmjét is. Az operatőri munkát ismét Kósa Péter végezte: Kósa a zenekar „hatodik tagjaként” a Jazzékiel összes vizuális megjelenésében részt vet eddig az elmúlt másfél évtizedben, a kamera másik oldalán. A videóklipben többek között feltűnik Gyulai István az Anton Vezuv zenekarból, Jankovics Péter és Dr. Cake-Baly Marcelo, akit Az állampolgár című film főszereplőjeként ismerhetett meg a közönség. A film gyártásáért a számos hazai és nemzetközi elismerést magáénak tudó Umbrella felelt.

A Jazzékiellel élőben legközelebb a Fishing on Orfűn találkozhatsz, ahol augusztus 27-én kétszer is fellép majd a zenekar.

Fotó: Kósa Péter

Bódottá – kóstold meg a Honeybeast meggypálinkáját ma a Budapest Parkban!
okt. 13., 17:27