A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Táncoljatok és énekeljetek!

2019. szeptember 8., 13:40

A Táncoljatok és énekeljetek! egy készülő magyar játékfilm, a Mosolyka – Majd helyett MOST végefőcím zenéje lesz, mely filmben olyan színészek szerepelnek, mint Csuja Imre, Udvaros Dorottya és természetesen Hozleiter Fanny Mosolyka.

„Táncoljatok és énekeljetek” – szól a dal, és latinos hangszerelésének köszönhetően valóban könnyen táncra is perdít. A Kiss Tibi, Vastag Gábor és az Aranyakkord állandó vendégeként csapattaggá vált Gábor Andor Ufó által jegyzett dal hamarosan a Hozleiter Fanny, Mosolyka, bestseller író, blogger, motivációs előadó életéről szóló film vége főcím dala is lesz. „Egy májusi éjszakán később feküdt le aludni férjem, Sándor, mint én. Nem tudtam mire készül, de mikor elmesélte, épp két álom között voltam az éjszaka közepén, így talán nem is tudtam, hogy igaz-e, de ő bizony írt a Quimby központi mail címére: Kiss Tibit szeretnénk felkérni egy dal megvalósításához, a mi álomfilmünkhöz a Mosolyka – Majd helyett MOST -hoz. Az ébren álmodás másnap kora délután jött, mikor éppen egy mamuszban kint ültünk együtt Sándorral a Balaton partján és élveztük a napsütést Falatka kutyánkkal együtt, majd megcsörrent a telefon. Kiss Tibi mutatkozott be, nekem meg fülig ért a szám. „’Ez hihetetlen!’ – gondoltam, de hát mégis igaz, hisz hallom és nem álmodom, mert akkor nem mamusz lenne rajtam, hanem magassarkú” – meséli az együttműködés születéséről Hozleiter Fanny Mosolyka. Másnap már kocsiba is ültek párjával, és elmentek Tibiék próbaterméhez, aki nemrégiben írt egy szerinte épp a film hangulatához illő dalt.

„Mivel még kerekesszékkel közlekedem – de nagy iramban fejlődöm – ezért a próbaterem hosszú lépcsőit áthidalva Tibi fogta a gitárját és lejött hozzánk a parkolóba. Igazán életre szóló élmény volt mellette ülni és hallgatni élőben. Ráérzett a dalra és egyből tudtuk, hogy szeretnénk. Már láttuk is a filmben egy jelenetnél és a végén a főcím alatt. Micsoda hangulatban fognak kimenni a moziból! Már most imádjuk a gondolatot. Aztán felgyorsultak az események. Mivel egy igazán szuper, kreatív csapattal forgatjuk a filmünket, adta magát, hogy együtt el is készítjük a Táncoljatok és énekeljetek! dalhoz a klipet.”
A klipet a Balaton partján forgatták, ahol a zenekar rajongói jelentkezhettek statisztának. A klip producere Mosolyka és férje, Sándor azaz Pegasus Envoyé, aki Vékony Zoltán operatőr és Kiss Tibi mellett a kisfilm rendezéséért is felelt. Az utómunkálatokat a Joyful Pictures, Vékony Zoltán és Hozleiter Fanny végezték.
Az egész estés játékfilm Mosolyka életét veszi alapul, a Majd helyett MOST szereplőgárdáját pedig olyan színészek erősítik többek közt, mint Udvaros Dorottya, Szabó Győző és Csuja Imre, akivel Tibinek is lesz egy közös jelenete a filmben.

Talponálló | 2021.01.25. (Podcast)
jan. 27., 7:16
Feldolgozással tiszteleg Cseh Tamás előtt A Bence kalandjai
jan. 26., 13:12