A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új könyvek a Nyugati térről

2023. február 20., 16:56

A Libri Kiadó új tudományos ismeretterjesztő zsebkönyvsorozatot indított, emellett hamarosan megjelenik néhány izgalmas, népszerű ismeretterjesztő kötet is, több állomásból álló előadássorozatra indul Orvos-Tóth Noémi, továbbá megtudhatunk mindent a második világháborúról, a halálról és életünkről a Földön. Könyvajánló.

Kaleidoszkóp Könyvek címmel nemrég új tudományos ismeretterjesztő zsebkönyvsorozatot indított az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) a Libri Kiadóval és a Magyar Kultúráért Alapítvánnyal együttműködésben. A könyvek a hazai kutatás legfrissebb és legizgalmasabb eredményeit tárják a tudomány iránt érdeklődő közönség elé. A matematikai és természettudományok, az élettudományok, valamint a bölcsészet- és társadalomtudományok területeinek változatos témáit feldolgozó művek szerzői az ELKH kutatói. A sorozat első négy kötete már kapható, további öt pedig előjegyezhető a Libri Könyvesboltokban és a libri.hu-n.

Hamarosan megjelenik néhány izgalmas, népszerű ismeretterjesztő kötet is, a természettudományos bestsellerek szerzője, Peter Wohlleben Ha a fák lélegzethez jutnának című új könyve a fák és a klímaváltozás közötti kölcsönhatást vizsgálja, a brit sztárpatológus, Dr. Richard Shepherd pedig a Holtak vallatója egyfajta folytatásaként megjelenő A halál hét kora című könyvében avatja be az olvasót a halál, illetve a holtak tanulmányozásán keresztül tulajdonképpen az élet titkaiba.

Több állomásból álló előadássorozatra indul Orvos-Tóth Noémi, akinek mindkét könyve, az Örökölt sorsés a Szabad akaratsokak számára hozott sorsfordító felismeréseket.

Budapest kevésbé ismert arcát mutatja meg Kurimay Anita történész a Meleg Budapest 1873-1961 című könyvében, amelynek megjelenése kapcsán a közelmúltban Matalin Dóra készített vele interjút a hvg.hu-n.

Előjegyezhető újdonságaink közül még két olyan könyvet mutatunk, amelyek segítenek szembenézni, emlékezni és okulni; a 20. századi történelem legkegyetlenebb korszakáról ír a neves brit történész, Laurence Rees Hitler és Sztálin – A két zsarnok és a második világháború című könyvében, a túlélő Tova Friedman pedig Auschwitz lánya című memoárjában.

Végül a gyerekeknek is ajánlunk olvasnivalót; az Életünk a Földön című csodálatosan illusztrált album az állatok lenyűgöző világába kalauzol.

További infó: Nyugati tér blog