A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új Žagar remixalbum és lemezbemutató a Dürer Kertben

- PP -
2018. április 5., 13:44

Április 27-én végre megjelenik a régóta készülő Žagar remixgyűjtemény, amelyre a hazai elektronikus színtér legjobbjai mellett olyan külföldi sztárproducerek készítettek átiratokat, mint Vakula, Kellerkind, Clandestino, Terry Lee Brown Jr. vagy Dan Caster. A Telekom Electronic Beats zászlaja alatt megjelenő dupla 12” vinyl egy korszak lezárását és egyben új mérföldkövet jelöl a Žagar pályafutásában. Az albumot április 7-én, szombaton mutatja be a zenekar a Dürer Kertben.

„Eredetileg a Žagar 15 éves jubileumi évére, azaz 2016-ra szerettük volna kihozni ezt a remixgyűjteményt, de ha az ember olyan nagynevű producereket szeretne felkérni, mint akiket végül sikerült megnyernünk, akkor számolni kell a nagyobb csúszásokkal – így végül az idén áprilisban tudjuk kihozni az anyagot – mondja Zságer Balázs, a zenekar vezetője, és egyben a projekt fő karmestere. – Csak, hogy egy-két példát említsek, egyik kedvenc produceremet, a svájci Kellerkindet már az elején megkerestem, de jelezte, hogy az új albumán dolgozik, sajnos nem fog beleférni. Aztán annak köszönhetően, hogy a projekt ennyire elhúzódott, egy újabb levelezés kapcsán bevállalta a remixet, így végül ő jegyzi a Wings of Love 2018-as techno változatát, ami elég ütősre sikerült.

A másik érdekes sztori Vakulával történt – folytatja Balázs –, aki mondhatjuk, hogy mára az ukrán underground elektronika egyik legnagyobb sztárja. Elküldtünk neki egy pár számot, és megkértük, hogy válasszon egyet. Mondta, hogy oké, de cserébe kérne egy ’70-es években gyártott Telefunken előfokot. Utánanéztünk, és ilyet sajnos csak gyűjtőktől, csillagászati összegekért tudtunk volna szerezni, de végül Vakulával is sikerült megegyezni, és ő a Supernova Echoes remixét készítette el nekünk. Szóval, nem volt egyszerű menet, de örülünk, hogy elkészült, és büszkék vagyunk a végeredményre” – összegzi Balázs.

A digitális formában és vinylen is elérhető remixalbum lemezbemutatóján megszólalnak majd a remixelt számok, de a régebbi tételek mellett már az ősszel megjelenő új lemez számaiból is kaphat ízelítőt a közönség. Ezen felül lesznek meglepetés vendégművészek is a színpadon, és fellép még a Freakin’ Disco, illetve az egyik Žagar dalt remixelő Ferenc Vaspoeri is.

Az új vinyl már megjelenés előtt kapható lesz az április 7-i lemezbemutatón a Dürer Kertben, addig pedig előrendelhető a Zagarmusic webshopból.

Részletek a remixalbumból:

Tracklist:
A1 Wings of Love (Kellerkind Remix)
A2 Three Seasons Fall (Soame Remix)
A3 Odd Moments of Eternity (Nico Pusch Remix)
B1 Light is Everything (Dan Caster Remix)
B2 Parachute To Eternity (Changing Grey Remix)
B3 Prophet is a Fool (Terry Lee Brown Jr. Remix)
C1 Eastern Sugar (Steve Mill Dub Remix)
C2 North Pole Samba (Ferenc Vaspoeri Remix)
C3 Toybox on the Shelf (Eriq Johnson Remix)
D1 Supernova Echoes (Vakula Remix)
D2 Bitter Jollity (Clandestino Remix)
D3 Taste of Snow (Mius Remix)

Facebook eseményoldal.

http://www.zagarmusic.com/

Szerző: - PP -