A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Baksa-Soós Attilával a Wake Up 1230 vasárnap esti koncertje kapcsán

2023. szeptember 18., 15:20

Szeptember 24-én, vasárnap este 8-tól az A38 tetőteraszán lép fel az ország egyik legizgalmasabb supergroupja, a Wake Up 1230. Ennek örömére koncertajánló rovatunkban, a Link interjúban ezúttal a frontembert, Baksa-Soós Attilát kérdeztük, hogy milyen zenéket hallgat most és mindörökké.

Wake Up 1230 irigylésre méltó együttes. Nem azért, mert a tagok – Baksa-Soós Attila (ének), Frenk (gitár) Papp Szabi (basszusgitár), Beck Zaza (dob) – limuzinnal közlekednek, az Olümpuszon reggeliznek és Hawaiin szörföznek, hanem azért, mert jó barátok, akik anno kitalálták, hogy pusztán a zenélés öröméért összehoznak egy zenekart, és a saját szórakoztatásukra együtt zenélnek. És ez össze is jött, és azóta is csinálják. Megfelelési és befutási kényszer nélkül lelkesedésük, a zenéléshez és a művészethez való hozzáállásuk így olyan ragályos, hogy egyre több embert mozgat meg az, amit csinálnak, és egyre többen érzik magukénak azt a felhőtlen, lendületes, pörgős, férfias punk and rollt, amiben utaznak és utaztatnak. Koncertjeik tökös, felvillanyozó, életvidám szórakozást nyújtanak, amire manapság egyre nagyobb szükségünk is van. Erre számíthatunk most vasárnap este is az A38 tetőteraszán, ahol 8 órakor lép fel a zenekar. A koncert kapcsán a frontembert, jó barátunkat, Baksa-Sóos Attilát kérdeztük arról, hogy miket hallgat most, mi volt élete első meghatározó albuma és mi az, ami nélkül nem tud élni.

Kedvenc zenészeink, művészeink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Baksa-Soós Attila / Wake Up 1230

Mit hallgatsz most?

Olyan koncerten voltam, hogy megőrülsz!!!!!!! Perry összekapta magát, hozta a legjobb formáját a teljes összeomlás előtt. A Nothing’s Shocking lemezről az Idiots Rule dal az egyik legmenőbb, állat kiállásokkal. Elég aktuális a szövege is, ha szimplán csak úgy körbenézek, mi megy a világban.

Mi a kedvenc dalod az idén?

Vannak barátságok, amik örökké tartanak. Az egyik ilyen Iggy és Bowie, bírom, amikor valaki nem feledkezik meg arról, hogy honnan jön, kinek, mit köszönhet.

Életed első meghatározó albuma?

Zöld tasakban 45-ös lemez. 7-8 évesen beleszerettem a csaj hangjába, bár most, hogy kikerestem a klipet hozzá, egy kicsit megbillent ez a gyerekszerelem.

Melyik számot szereted mostanában leginkább játszani élőben a Wake Up 1230 dalai közül?

Itt nem tudok úgy üvölteni, mint ahogy alapból kiszakadna belőlem. Elég mély lágéban énekelek, viszont végre koncerten is megtaláltam a hangomat ehhez a dalhoz. Ezt még nagyon régen írtuk Frenkkel, és a számomra sok fontos ember mellett ott van a klipben a Nemdebár kutyája, az imádott Koszmosz is.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Bocs, de ez is saját lesz, mivel a (Rühös) Foxokkal írt 555 egyenértékű az első gyógynövény felfedezésével.

Facebook-esemény

Nyitókép: Simara László

Link interjú kép: Pál Zsombor

Szerző:
Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30
Két koncert, ami mindenkinek bejött: Depeche Mode és Iggy Pop
júl. 31., 18:17