A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión

2023. szeptember 23., 16:27

Legnagyobb örömünkre október 18-án a Budapest Arénában először láthatjuk önálló koncerten a világ egyik legjobb rapperét, Busta Rhymest, aki 50 Centnek fog nyitni The Final Lap Tour nevű turnéján, ami valószínűleg az utolsó nagy nemzetközi körútja lesz. A jeles eseményre BIGGER THAN HIP-HOP című műsorunk Best of Busta Rhymes adásával melegíthettek szombaton és vasárnap 5-től az Open Air Rádión.

Az 1972-es születésű Busta Rhymes (leánykori nevén: Trevor Smith) a ’86-ban alakult Leaders of the New School nevű hip-hop brigádban tűnt fel és ki, amikor a csapat egy turnén a Public Enemy előzenekara volt. A Leaders of the New School első dala, az Mt. Airy Groove egy 1990-es Rubáiyát: Elektra’s 40th Anniversary című Elektra-válogatás lemezen jelent meg, amin az volt az egyetlen hip-hop szám. A csapat nem sokkal később tagja lett a pozitív üzeneteiről és afrocentrikus szövegeiről ismert Native Tongues kollektívának, melybe olyan zenekarok és előadók tartoztak, mint a Jungle Brothers, a De La Soul, a Tribe Called Quest vagy Monie Love és Queen Latifa.


Leaders of the New School két albumot jelentetett meg, a 91-es A Future  Without a Past-et és a 93-as T.I.ME.-ot, de ez idő alatt, Busta Rhymes (aki a Public Enemy vezérétől, Chuck D-től kapta a becenevét, olyannyira kitűnt a brigádból, hogy össze is vesztek vele, és feloszlott a csapat.

Busta Rhymes 1996-ban jelentette meg első szólólemezét The Coming címmel, ami, miután bekerült a Billboard 200-as listájának Top 10-jébe, meg is hozta neki a világhírt.

A világ ezen felén ekkoriban ismerhettük meg őt, és a hip-hop rajongókat azonnal levette a lábáról különleges orgánumával, egészen egyedülálló, excentrikus, félőrült rappelésével, furán „töredezett”, de mégis hibátlan flow-jával és azonnal felismerhető hangjával.

Busta Rhymes igen hamar a világ legjobb rapperi közt találta magát, és kis túlzással a 90-es évek végén, 2000-es évek elején nem volt olyan hip-hop lemez, amin ne szerepeltették volna.

Busta Rhymes 1996 óta összesen 10 sorlemezt jelentett meg, úgyhogy BIGGER THAN HIP-HOP című műsorunk szerkesztői, Doktor Pepper és Zero lehetetlenségnek találta egy adásba bepasszírozni Busta összes kiemelkedő szerzeményét, így szombaton és vasárnap 5-től két adásban prezentálják Busta Rhymes karrierjének legjavát. Az első adás, szombat 5-kor a legnagyobb slágereit gyűjti egybe, míg a vasárnap 5-kor kezdődő a kollaborációit, korai szerzeményeit, vendégszerepléseit és remixeit.

Hallgassátok a BIGGER THAN HIP-HOP Busta Rhymes maratonját a hétvégén az Open Air Rádióban, vagy töltsétek le mobilra az Open Air Rádió appját a Google Playből vagy az App Store-ból, hadd szóljon!

50 Cent turnéjáról korábban itt írtunk, 50 Cent best of-unkat pedig itt hallgathatjátok meg.

Koncertjegyet pedig itt vehettek.

Szerző:
Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30
Két koncert, ami mindenkinek bejött: Depeche Mode és Iggy Pop
júl. 31., 18:17