A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

40 éve jelent meg a Joy Division Unknown Pleasures című örök érvényű lemeze

2019. június 14., 17:11

A világ egyik legkultikusabb zenekara, a Joy Division 1979. június 15-én jelentette meg a világ egyik legkultikusabb albumát, az Unknown Pleasurest. A 40. évfordulóra minden lemezen szereplő számhoz videoklip készül, és újra kiadják a nagylemezt ellenállhatatlan formátumban és csomagban. A Csernobil című sorozat egyik szereplőjével, az izlandi Baltasar Breki Samperrel készített I Remember Nothing videója már meg is érkezett.

Az Unknown Pleasures megjelenésének 40. évfordulóját megünneplendő, az év folyamán ismert rendezőkkel, művészekkel és fiatal filmesekkel készít további kilenc videót a zenekar. Az I Remember Nothing klipjét Helgi és Hörður rendezte, akik korábban dolgoztak már a Sigur Rósszal és Yoko Onóval.

A Joy Division basszusgitárosa, Peter Hook (akit tavaly novemberben láthattunk itthon utoljára a Dürer Kertben) jövőre egy az egyben adja elő élőben az Unknown Pleasurest és a Joy Division másik klasszikusát, a Closert, ami pedig jövőre lesz negyven éves. A két koncertre 2020. május 15-én és 16-án kerül sor a londoni O2 Academy Brixton koncertteremben.

Végül: a jeles évfordulóra természetesen újra kiadják az Unknown Pleasurest, méghozzá 180 grammos rubintvörös vinylen. A borítója más lesz: az az eredeti ötlet alapján készült, a lemezhez pedig még jár egy fehér Unknown Pleasures póló.

Az album már megrendelhető itt.

Az Unknown Pleasures dalai természetesen rendszeresen hallhatók az Open Air Rádióban is.

Link interjú Kelisszel
feb. 7., 23:55
Ma lenne 75 éves Bob Marley
feb. 6., 15:27