A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

Open Air Rádió – A VOLTSoundSziget.

LINK INTERJÚ NEMES ZOLTÁNNAL, A KUTYA VACSORÁJA BILLENTYŰSÉVEL

2018. július 19., 20:28

„Rohan az idő, elmúlik a nyár, közeleg az ősz, elmúlnak a szép napok hamar” – énekelte Koncz Zsuzsa anno, ami csak azért jutott eszünkbe, mert az idén már A Kutya Vacsorája is 15 éves. A zenekar a jeles évfordulót július 25-én, szerda este ünnepli a Barba Negra Trackben egy nagyszabású koncerttel, amire nem csak azért érdemes elmenni, mert a következő 15 év is ugyanilyen gyorsan fog elrohanni, meg a nyárnak is mindjárt vége, aztán csak foghatjuk a fejünket, hogy „erre se mentem el meg arra se mentem el”, hanem azért, mert A Kutya Vacsorája élőben egyszerűen lehengerlő.

Mint azt már mindenki jól tudja, A Kutya Vacsoráját a Quimby mókamestere, kongása és másodfrontembere, Varga Livius (kevésbé ismert nevén Varga Szíriusz), és a nemzet metronómja, Gerdesits „Faszi” Ferenc dobos alapította. A tapasztalt és sokat látott zenészekből álló zenekart (amelynek 2012 óta további állandó tagjai Nemes Zoltán – billentyűs hangszerek, Vastag Gábor – gitár, Varga László – basszusgitár és Köles István Jr. – percussion) a 2003-as Szigeten láthatta először a közönség, és azóta, ha nem is szüntelenül, de viszonylag rendszeresen koncerteznek, és adnak ki lemezeket. Az első 2008-ban egy koncertalbum volt, a Live at A38, amit 2011-ben a Gumicsont, 2015-ben az Újra ugatok, idén pedig A szerelem hétszer követett.

Az, hogy A Kutya Vacsorája leginkább az örömzenélésről szól, legjobban koncertjeiken szembetűnő: nem túl sok olyan zenekar itthon, amely minden egyes alkalommal olyan szédületes energiával és olyan lehengerlően szórakoztató (zenei) produkcióval áll színpadra, mint A Kutya Vacsorája.

A július 25-én, a Barba Negra Trackben rendezendő jubileumi koncerten vendégművészek is lesznek, de hogy kik, az majd csak a helyszínen fog kiderülni. Az viszont, hogy Livius kiket hívott fel és meg közreműködőnek a koncertre, ebből a videóból derül ki:

A jeles esemény előtt a zenekar billentyűsét, Nemes Zoltánt kértük meg, hogy mutassa meg nekünk kedvenc zenéit, Zoltán pedig ezt a feladatot készségesen túl is teljesítette, úgyhogy órákra elmerülhetünk a zenei világában. Jó szórakozást a Link interjúhoz és a koncerthez!

 Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Nemes Zoltán, A Kutya Vacsorája.

Mit hallgatsz most?

Ebben a pillanatban Trombone Shorty élő koncertje szól a lejátszómból.

Kedvenc dalod az idén?

Jon Cleary and The Absolute Monster Gentlemen zenekartól a Jazz, Funk, Rthythm Blues and Soul című dal.

Életed első meghatározó dala?

Dr. John – Such a night című dal.

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

A The Meters zenekar teljes munkássága.

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Jon Cleary, Allen Toussaint, Dr John, Neville Brothers,  Trombone Shorty, Johnny Adams, Professor Longhair, James Booker, all the best… (ezzel egyben egyik új szerzeményem bridge részének szövegét is nagyjából sikerült idéznem).

Facebook eseményoldal

Hamarosan itt a Faith No More-képregény magyarul!
feb. 23., 19:09
Link interjú Kelisszel
feb. 7., 23:55
Ma lenne 75 éves Bob Marley
feb. 6., 15:27