A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A QSS (egykori) frontembere, Barangó punkos válogatása az Open Air Rádión

2020. március 30., 16:01

A legendás magyar punkzenekar, a QSS még bőven az átkosban, 1983-ban alakult, Barangó 1984-ben szállt be az együttesbe, amely 1990-ig volt aktív, azóta pedig szórványosan koncerteznek, különböző felállásokban. 1985-ös demójuk, a Demo 85 pár hónapja megjelent bakeliten, és mivel egyből elfogyott, most újra kiadták (volna), de a jelenlegi helyzet miatt a megjelenést elnapolták. Addig Barangó válogatásával csillapíthatjuk a rock és a punk iránt érzett csillapíthatatlan vágyunkat, amelyet Indie Jones című, Wágner Gábor által szerkesztett műsorunk harmadik különkiadásaként készített. Az alábbi cikkben a podcast.

A QSS talán legismertebb száma, az örök érvényű Kézigránát kell, amelyről 2010-ben (is) készült egy koncertvelvétel. A felállás itt nem a klasszikus QSS, ezt a zenekart Barangó hozta össze néhány koncert erejéig. Ez a szám nem szerepel a lenti válogatásban, ezért gondoltuk, idetesszük bónusznak.

Amikor felkértük Barangót, hogy Indie Jones című műsorunk harmadik különkaidását ő állítsa össze, azt kértük tőle, hogy ne valami elvetemült punk-válogatást készítsen, hanem azt, hogy olyan dalokat válasszon, amelyek örök kedvencei. Barangó ennek megfelelően is járt el, és egy igazán élvezetes mixet készített. Az alábbi podcastban a QSS mellett a magyar mezőnyből szerepel az Ápolók, Sickratman, a CPG, a Bizottság meg a Tudósok, külföldről pedig többek közt a Beastie Boys, a Stooges, a Rancid, a Stranglers, a Clash, a Dead Kennedys, az Exploited, a Primus, a Rage Against The Machine és persze Iggy Pop szólóban is. Jó szórakozást hozzá, és amint normalizálódott a helyzet, és kapható lesz a Demo 85 bakeliten, hírt adunk róla.

Az Indie Jones előző adásai visszahallgathatók az Open Air Rádió mixcloud oldalán, illetve itt:

Egy korábbi Indie Jones punk műsor

Indie Jones – California

Indie Jones – feldolgozások

Indie Girl edition

Indie Jones Special Vol. 2 – Frenk

Indie Jones Special Vol. 1 – Black Bartók – Minda Endre & Pogár László

Indie Jones Vol. 1

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30