A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

A világ egyik legjobb house DJ-je, Hot Since 82 pénteken az Akvárium Klubban!

2022. június 23., 21:28

Az Akvárium Klub pár éve óriási sikerrel futó Sun & Soda nappali party-sorozatának következő vendége június 24-én, pénteken a világ egyik legkeresettebb house DJ-je, az angol Hot Since 82 lesz a teraszon. Forró lesz a buli.

A leedsi Hot Since 82 még saját nevén – Daley Padley – kezdett el DJ-zni 17 éves korában, vasárnaponként egy helyi klubban, ahol 12-13 órás szetteket játszott, és hamar népszerű lett az afterpartyzók körében, olyannyira, hogy egy évre rá már rezidens DJ lett Ibiza egyik leghíresebb klubjában, az Amnesiában. 2010-ben Ibizán egy afterpartyn volt, amikor hirtelen leállt a zene. Daley bedugta az iphone-ját, hogy szóljon valami, és előkerült egy saját számma, amit eredetileg nem is akart megjelentetni, de olyan pozitív fogadtatásra talált, hogy felhívta DJ/producer barátját, a dán Noirt, hogy hallgassa meg, tetszik-e neki. Noirnak bejött a szám, és meg is jelentette saját kiadójánál, a Noir recordingsnál. A Let it Ride 2011. szeptember 5-én jelent meg, és haramadik lett a Beatport deep house slágerlistáján. Daley akkor vette fel a Hot Since 82 művésznevet.

Hot Since 82 karrierje innentől kezdve olyan meredeken ívelt felfelé, mint nálunk a gázszerelőknek: 2013 augusztusában Pete Tong meghívta őt a BBC-be, Essential Mix című műsorába, ahol egy kétórás szettet játszott, nem sokkal ezután pedig a house/techno legenda, Green Velvet kérte fel őt, hogy remixelje Bigger Than Prince számát, ami akkorát ment, mint a magyar válogatott az angolok ellen, és a mai napig a műfaj egyik kiemelkedő darabja.

Még ebben az évben megjelentette első albumát Little Black Book címmel, majd 2014 saját kiadót alapított Knee Deep in Sound néven, ahol saját lemezei mellett feltörekvő underground producerek zenéit jelenteti meg. Második albuma, az 8-track 2019-ben jelent meg, rá egy évre pedig a harmadik, Recovery címmel.

Hot Since 82 egészen különleges helyszíneken is szokott élőben mixelni. Recovery című lemezét például egy hőlégballonon mutatta be, de kedvenc szettünk mindenképpen az, amelyiket Ibiza partjainál egy hajón adott, a tengeren. Végtelenül szexi az egész. Valami ilyesmire számíthatunk az Akvárium Klub teraszán is – persze, sajnos, mínusz a tenger.

A hírek szerint Hot Since 82 este 7-kor kezd, és három órás  szettet játszik, de a buli már 2-kor elkezdődik, úgyhogy bőven lesz előtte időnk ki- és bemelegedni.

Facebook-esemény

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30