A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Abszolút szabad lehetsz Frenkkel és Péterfy Borival péntek este az A38 hajón

2023. május 4., 19:38

Tavaly év végén jelentette meg egyik kedvenc magyar rock and roll ellenállónk, Frenk hetedik nagylemezét Abszolút szabadon címmel, aminek lemezbemutatója megvolt a Magyar Zene Házában, de már azóta is eltelt fél év, úgyhogy épp itt az ideje átvenni vele az új dalokat, a régi kedvencek mellett, amit május 5-én, péntek este meg is tehetünk a most 20 éves A38 hajón. A vendég Péterfy Bori lesz, az előzenekar pedig a Jóvilágvan.

Frenkről sokat írtunk már az Open Air Rádió hasábjain, hisz egyáltalán nem titkoljuk: szeretjük őt, a zenéjét, a szövegeit, a jelenségét és úgy általában a művészetét. Bár a magyar underground zenei élet egyik régóta – nagyon régóta – ismert figurája, alapító tagja volt a Hiperkarmának, rendszeresen fellép a Budapest Bárral és a Braindogs-zal, vendégeskedett több zenekarnál (Quimby, Kispál és a Borz, Balaton), és saját zenekara élén is lassan húsz éve áll már, igazából csak mostanában lett közismert, mostanában mozdulnak koncertjeire nagyobb számban az emberek – aminek éppen ideje volt már. Annyira izgalmas, egyedi és abszolút közérthető, amit csinál, hogy egészen fura, hogy eddig kellett várni arra, hogy végre sikereket arasson.

Mint azt pár perccel ezelőtt megtudtuk, amellett, hogy még új, Abszolút szabadon című lemezének dalait mostanában ismerteti meg a közönséggel élőben (a lemezbemutató december 10-én volt telt ház előtt a Magyar Zene Házában), Frenk már a következő új albumán dolgozik, ami egészen izgalmasnak ígérkezik: elektronikus lemez lesz, és nem lesznek rajta „élő” hangszerek, csak az ének lesz „élő”. Már alig várjuk. De addig még hallgathatjuk nyugodtan, és abszolút szabadon a régi/új dalait élőben. Például péntek este az A38 hajón, ahol Péterfy Bori lesz a sztárvendég, az előzenekar pedig a Jóvilágvan.

Jegyek

Facebook-esemény

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30