A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Csótány Dzsóék nyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díját

2022. július 25., 20:42

Július 20-23. közt lezajlott az ország talán legegyedibb fesztiválja, a Veszprémi Utcazene Fesztivál. Az ország egyik legjobb nevű zenekara, a CsótányDzsó nyerte el a szakmai zsűri díját, a közönségdíjas pedig Mehringer Marci lett. Ezúton is gratulálunk nekik.

Aki esetleg még valamilyen hiba folytán nem volt még: a Veszprémi Utcazene Fesztiválon napközben (az idén 4-től fél 9-ig) húsz magyar zenekar (most 19) verseng(ett) egy nemzetközi zsűri által odaítélt fődíjért, és emellett a közönség kegyeiért öt színpadon, este pedig külföldi előadók, együttesek lépnek föl a világ összes tájáról, és éjjelig tartó bulikat adnak szabadtéren, a város legjobb helyszínein. (Közben meg három másik hivatalos helyszínen, és sok nem hivatalos helyszínen – azaz utcasarkon – spontán koncerteket adnak zenészek, nem ritkán úgy, hogy összeverődnek, és spontán jammelnek egyet. Így van ez például a Papírkutya nevű szórakozóhelyen és kulturális központban is, ahol hajnalig szokott tartani az örömzenélés és a mulatozás.)

A 23. Veszprémi Utcazene Fesztiválon a budapesti CsótányDzsó lett a győztes, a közönség kedvence pedig Mehringer Marci lett, aki így szintén átvehette az egymillió forintos fődíjat, amivel nyilván jobban járt, mint az öttagú zenekar, de az öttagú zenekar is annyira boldog volt, hogy nem is itták el a pénzt egyből első este, hanem mindenféle terveket szőnek, hogyan tudnák a legjobban felhasználni és a zenekarba beforgatni a nyereményüket.

A 2012-ben alakult egészen sajátos ízű, magyar dalszövegekkel operáló, leginkább rock and roll és rockabilly – saját megfogalmazásuk szerint: alter rollban – utazó zenekar jó pár nagylemezt megjelentetett már eddig, amiknek legalább olyan jó a címe, mint a zenekar neve, amit egyébként – mert úgyis mindenkiben felmerül a kérdés – az Oscar című Stallone film egyik szereplőjének becenevéről vettek. Maga Csótány Dzsó egyébként nem jelenik meg a filmben, csak kétszer említik a nevét.

Szóval, az eddigi albumok: Dinoszauruszok (2013), Ahol a kamionok autókat esznek (2014), Ízelt lábak és használt szárnyak (2017), Atavizmus (2019).

A zenekart a történelmi hűség kedvéért: Holup Márk (ének, gitár), Zilahi Árpád (nagybőgő) Kovács Márton (dobok, vokál), Alexi Gergő (klarinét) és Szász Csaba (trombita) alkotja, és érdemes őket bárhol az országban megnézni, szórakoztató műsort nyomnak.

CstDzs Facebook

CstDzs YouTube

ROCKERS’ PARADISE Special – STAY BRUTAL! – a hétvégén 5-től az Open Air Rádión
máj. 27., 8:08
Abszolút szabad lehetsz Frenkkel és Péterfy Borival péntek este az A38 hajón
máj. 4., 19:38