A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

És íme, itt egy újabb remek Iggy Pop szám

2022. december 14., 18:01

Mint azt korábban megírtuk, mindannyiunk kedvenc punk nagybácsija, Iggy Pop Every Loser címmel új albumot jelentet meg január 6-án, amelynek most jött ki második előzetese, a Strung Out Johnny, ami a kábítószerek használatának veszélyeiről szól. De nem kell megijedni, Iggy már nem kábítózik, csak elmélkedik.

A nagyapád korú, 75 éves punk pápa, Iggy Pop továbbra is megállíthatatlan, és nagy szerencsénkre semmi jelét nem mutatja annak, hogy nyugdíjba menne. Olyannyira nem, hogy egy újabb elképesztő brigádot verbuvált maga köré, akikkel elkészítette új, huszadik nagylemezét (ha a James Williamsonnal készült Kill Cityt is idevesszük), Every Loser címmel. Az albumon közreműködik Andrew Watt (aki egyben a producer is), a volt Red Hot Chili Peppers gitáros Josh Klinghoffer, a most is Red Hot Chili Peppers dobos Chad Smith, a mindenkori Guns N’ Roses basszusgitáros Duff McKagan és a néhai Foo Fighters dobos Taylor Hawkins is. És akinek még ez sem elég, közreműködik még a Jane’s Addictionből Dave NavarroEric Avery és az egykori basszusgitáros Chris Chaney, továbbá Travis Barker, a Blink 182 dobosa, valamint Stone Gossard, a Pearl Jam gitárosa. Úgy tűnik, január 6-a az év legforróbb napja lesz.

Iggy a kollegákból egy turnézenekart is összehozott Iggy Pop and the Losers néven, akikkel – egyelőre sajnos csak az USA-ban – miniturnéra mennek áprilisban. Igaz, karácsonyra még kérhetünk magunknak egy repülőjegyet a nyugati partra.

Az új albumról az első kislemez a (punk)rockos-zajos-odabaszós Frenzy volt, a második, a kábítószerezésben megfáradt szegény Johnnyról szóló Strung Out Johnny pedig egy melankolikusabb, merengőbb szerzemény arról, hogy Iggyt bizony az Isten is junkie-nak teremtette. Vigyázzatok a kábítószerekkel, mert végül 75 éves élő punkrocklegenda lesz belőletek.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30