A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Itt az új CULT szám!

2022. szeptember 13., 15:56

Második kislemezét adja ki a THE CULT október 7-én megjelenő új albumáról, az Under The Midgnight Sunról. Ez lesz a ’83-ban alakult zenekar tizenegyedik albuma, és hat éve az első lemeze a Hidden City óta.

Az albumot az ihlette, hogy az énekes, Ian Astbury – akinek a jelek szerint még mindig ugyanolyan jó a hagja, mint valaha – részt vett Finnországban a Provinssirock fesztiválon, ahol elfelejtett lemenni a nap. „Éjjel 3 óra van, a nap fent van az égen, mindenfelé gyönyörű emberek fekszenek a fűben, csókolóznak, isznak, cigiznek. A színpadon pedig egy halom virág volt, amit az előző fellépők hagytak ott. Hihetetlen élmény volt” – mondta Astbury.

Az új lemezről Astbury azt nyilatkozta: „A zene a gyökerénél magában foglalja azokat a frekvenciákat, amikkel azelőtt kommunikáltunk, hogy beszélni tudtunk volna. Madárdalok, állati hangok, húrelmélet, kvantumfizika, pszichedelia – az album összességében arról szól, hogy igyekszünk megtalálni és megmutatni ezeknek a furcsa, természeti jelenségeknek a szépségét.” Astbury azt is elmondta, hogy a lemezhez további inspirációkat Brian Jonestól, Brion Gysintől, William Burroughstól, a buddhizmusból, a beat költőktől, és a Vízöntő korából vett – jelentsen ez utóbbi bármit is.

A Cult szeptember 15-n kezdi amerikai turnéját, úgyhogy aki épp az USA-ba vagy Kanadába készül, itt kaphatja el őket.

Az Under the Midnight Sun borítója:

Az előző kislemez:

Under the Midnight Sun tracklista:
01. Mirror
02. A Cut Inside
03. Vendetta X
04. Give Me Mercy
05. Outer Heaven
06. Knife Through Butterfly Heart
07. Impermanence
08. Under the Midnight Sun

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30