A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Jó kedved van? Nézd meg a TOOL új videóját, egyből elmúlik

2022. március 22., 15:21

A május 24-én a Budapest Arénában fellépő TOOL, úgyis mint a világ (egyik) legjobb zenekara harminc évvel ezelőtt jelentette meg első EP-jét Opiate címmel, és most elkészült a címadó dalhoz egy videóklip, ami pont annyira nyomasztó, mint a TOOL összes többi klipje. Nézd csak meg.

Az Opiate 1992. március 10-én jelent meg, ezzel a kibaszott dühös, nyers, törzsi rock EP-vel lépett színre a zenekar, és bár igen erős debütálás volt, annyira, hogy még harminc évvel később is a hideg ráz, amikor például a Part of Me-t vagy a Jerk-Off-ot hallgatom, és legszívesebben törnék-zúznék a nappaliban, de akkor még azért senki sem sejthette, hogy később a TOOL Pink Floyd-i magasságokba emelkedik majd, és egy komplett külön univerzumot alakít ki maga köré zenéjével, furcsa, misztikus, spirituális filozófiájával, és végtelenül nyomasztó, bizarr, másvilági, de ugyanakkor lenyűgöző és gyönyörű disztopikus vizuális világával.

Aki nem ismeri a TOOL-t, ismerje meg most, és akkor nem élt hiába, aki pedig ismeri, az tudja, hogy ez a zenekar soha semmit nem szokott elsietni. A legutóbbi, Fear Inoculum című nagylemezre is mindössze 13 évet kellett várni. Nagyjából ez a sztori az Opiate 2-re keresztelt klip mögött is. A zenekar 2016-ban készített egy új verziót az EP címadó dalából, és bejelentették, hogy lesz hozzá klip is. Ami hat évvel később el is készült. A 10 perces új (audio) változatot, az Opiate2-őt a hónap elején tették közkinccsé, a videóklipet pedig a napokban. Két részletben.  Íme:

Part 2

https://www.youtube.com/watch?v=OTopP_CtDaM

További szörnyek a TOOL YouTube-csatornáján.

ROCKERS’ PARADISE című műsorunk TOOL adását itt hallgathatod meg.

Az Opiate Blu-ray deluxe kiadását és a hozzá tartozó 46 oldalas kis könyvet itt rendelheted meg.

A budapesti TOOL-koncert Facebook-eseménye.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30