A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

KOTTAMAGYAR Vol. 26 – Új a Nap alatt – hétfőn és pénteken este 8-kor az Open Air Rádión

2023. március 5., 21:45

Végre kisütött a nap, zöldül a fű, felébredtek zenészeink téli álmukból, és egyre másra jelennek meg az új dalok, EP-k, nagylemezek. A napokban, hetekben és nemrégiben kiadott újdonságokból válogatunk 60 percben hétfőn és pénteken este 8-tól az Open Air Rádión.

Most, hogy végre már előfordul, hogy napsütésre ébredünk, és a tél szerencsére az utolsókat rúgja, kezd magához térni téli álmából a hazai popszakma is, és egymás után jelennek meg az izgalmasabbnál izgalmasabb dalok és lemezek – amiket napsütésben még jobb hallgatni, csak, hogy keretes szerkezetű legyen a mondat. Kottamagyar című műsorunkban, amelyben hatvan perc hazai szól hétfőnként és péntekenként, így szüretelhetünk egy jót kedvenc, friss kedvenc és hamarosan kedvenc előadóink őszi/téli terméséből.

26-ik adásunkban erős lesz a hip-hop felhozatal: hallhatunk egy-egy új számot a mostanában berobbant Pogány Indulótól, a 2021 októberében az X-faktorban feltűnt Alee-tól (amit csak most tudtunk meg, mármint, hogy ott tűnt fel, de mindegy, jó, amit csinál), aztán a Hősök is gurít egyet Tinkkel, a Mulató Aztékkal, aki gurít egyet a Mulatók mellett a másik zenekarával, a Slow Village-dzsel is, valamint az időközben szólópályára lépett Lusta Geri is, akivel betérhetünk a Diszkontba.

Elhangzik a műsorban Linczényi Márkó alias Antilope Kid újabb lökött száma, a Hökös csaj, az Anahit különleges, három nyelven előadott Fekete a szívem című dala, az ASAN kiadó üdvöskéjének, Tildae-nak vagy -nek Rumnapló című egyedi hangvételű, lebegős szerzeménye, aztán lebeghetünk egyet a Lanou Madaram, szállj című dalára, leszámolhatunk a fájdalmainkkal Kutzora Edina/Qtzora új kislemezével, az End of Painnel, az Amoeba zenekartól (tzapa producerrel kiegészülve) pedig megtudhatjuk, milyen az, amikor egy strici elmegy szórakozni (Pimp Goin’ Out).

Ivan and the Parazolék egészen komoly, szépen felépített, közel 7 perces blues rockos, funk rockos, beat rockos, egyéb rockos szerzeményéből megtudhatjuk mi is az a Polarizmus, aztán rázhatunk egyet Varga Zsuzsa szuper szexi, szuper rafinált Kibe’ bízzak című dalára, amiben úgy hangzik el, hogy „fasz”, hogy észre se veszed, aztán tovább rázhatunk a Carbonfools Stop for a Moment című laza reggae-alapú popslágerére, holott azt mondják, hogy álljunk meg egy pillanatra, de ezt ne vegyük figyelembe. Varázsolt még nekünk egy új dalt a Minimyst is, akik Varázsló című számukkal végérvényesen elfújják a rossz időt, valamint a Blahalousiana, akik évek óta megbízhatóan szállítják a slágereket – ezúttal Kedvenc rögeszmém címmel –, és nagyon-nagyon hosszú tetszhalott állapotából visszatért még a Beat Dis is, mely zenekar ünnepélyes, Before I Die című szerzeményével zárjuk az adást, mert fontos a jó végszó is.

Az Kottamagyart hétfőn és pénteken este 8-tól hallgathatod itt, az Open Air Rádión, vagy töltsd le mobilra appunkat a GooglePlayből vagy az AppStore-ból, hadd szóljon!

Címlapkép/flyer: Győrösi Imre

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30