A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ DOM & ROLANDDAL

2017. november 9., 15:03

Talán túlzás nélkül állítható, hogy a Bladerunnaz dj-kollektíva és szervező brigád nélkül ma Magyarországon nem lenne drum and bass kultúra. Az urak közel két évtized alatt az összes nagy és még nagyobb nevű drum and bass dj-t és producert elhozták már nekünk, és a tempó, amit diktálnak partyszervezés terén, nemhogy alább hagyna, egyre csak fokozódik, mint a nemzetközi helyzet. Menetrendszerinti következő giga bulijuk november 11-én, szombaton lesz az Akvárium Klubban, ahol a főszereplő három nehézsúlyú d+b dj és producer lesz: Audio, Digital és Dom & Roland.

Túl sok jelentősége nincs, csak vicces emlék, hogy Dom & Roland első szerzeményeit akkor hallottuk, amikor Magyarországon még nem volt internet, vagy éppen hogy csak elterjedőben volt, ezért sokáig azt hittük, hogy Dom és Roland ketten vannak, aztán egy-két évvel később a Yahoo!-nak (vagy talán a Knowledgemagnak) köszönhetően megtudtuk, hogy nem: Dom egyedül van, csak annyira szereti Roland márkájú samplerét, hogy bevette maga mellé tagnak. Dominic Angas 1996-ban kezdte a szakmát, és mindjárt le is szerződött Rob Playford Moving Shadow nevű kiadójához, mely nevet még most is áhítattal írom le. (A Moving Shadow kiadványai a ’90-es évek közepén, végén olyan minőségi garanciát jelentettek, hogy bele se kellett hallgatni egy-egy lemezükbe, válogatásukba, lehetett vinni egyből haza, és utazni rájuk napokig, hónapokig.) Bár a ’90-es évek közepén, végén, nehézsúlyú drum and bass producerekből nem volt hiány, Dom & Roland szerzeményeit onnan lehetett felismerni, hogy ha megszólaltak, ránk szakadt az ég. Bár 1998-as Industry című első albumát is szerettük, Dom & Roland akkor lopta be magát végleg a szívünkbe és tudatunk legmélyebb bugyraiba, amikor a Moving Shadow 2000-ben kiadta Killabites című dupla, örök érvényű drum and bass válogatáslemezét, amelyet Dom & Roland állított össze és mixelt. Az maga volt a pokoli drum and bass menny: Bad Company, Konflict, Loxy, Decoder, Skynet & Stakka, Digital & Spirit, Ryme Tyme & Trace, Jonny L és a többiek – kész őrület volt.

Dom & Roland később jelentett meg lemezeket a 31 Recordsnál, a Prototype-nál, és a Renegade Hardware-nél, ma pedig saját kiadójánál a Dom & Roland Productionsnél és a Metalheadznél adja ki munkáit – mely mondatot, csak azért írtam le, hogy leírhassam ezeket a neveket.

Eddig hat albumot – Industry (1998), Back for the Future (2002), Chronology (2004), Through the Looking Glass (2008), No Strings Attached (2009),The Big Bang (2011), Last Refuge of a Scoundrel (2016) – készített el, amelyeket ha egymás után hallgatnánk meg, valószínűleg soha többé nem tudnánk a társadalom hasznos tagja lenni. Hogy szombat esti dj-szettje után mennyire tudunk azok maradni, az majd vasárnap kiderül.

A november 11-i megmozdulás további szereplői és line upja:

Audio (RAM RecordsVirus Recordings – UK)
Dom & Roland (Dom & Roland, Metalheadz Recordings – UK)
Digital (Function, Metalheadz Recordings – UK)
Merikan (Blackout, C4C Recordings – IT)
Mindscape (Eatbrain, Blackout)
Mastif (Bladerunnaz)
Migu (Black Hoe)

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Dom & Roland

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

https://www.youtube.com/watch?v=JDG2m5hN1vo

Facebook eseményoldal.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30