A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Kelisszel

2020. február 7., 23:55

Budapest, közelebbről az Akvárium Klub lesz Kelis 2020-as európai turnéjának első állomása. Az amerikai mainstream hip-hop egyik legszerethetőbb, legszínesebb és legjelentősebb képviselője Kaleidoscope című albuma megjelenésének 20. évfordulóját ünnepli ezzel a turnéval, melynek budapesti állomása: március 3. Ennek örömére kérdeztük Kelist jelenlegi és mindenkori kedvenc zenéiről, aki készségesen válaszolt is az Open Air Rádió kérdéseire.

A New York-i születésű Kelis 1997-ben végzett egy zeneművészeti középiskolában, ahol szaxofonozni tanult, és egészen meglepő módon első hip-hop melóját az igen súlyos, sötét, gangsta rap/horrorcore brigádtól, a Gravediggaztól kapta, akiknek Fairytalez című számában közreműködött. Jól sikerült a tündérmesés nyitány: Kelis ezután Pharrel Williamsszel és Chad Hugóval (vagyis a The Neptunes-zal) kezdett dolgozni, és a következő évben már lemezszerződést is kapott a Virgin Recordstól.

Debütáló albuma, amelynek jubileumi turnéjával most Budapestre érkezik, 1999. december 7-én jelent meg – Kelis akkor volt 20 éves… A Kaleidoscope egy színes, szélesvásznú, R n’ B-ből, funkból, jazzből, discóból kikevert, izgalmas, szexi, értelmes és érzelmes lemez volt, amit – ha, mondjuk, nem is lenne maximálisan korszerű, de – nyugodtan ki lehetne adni ma is. A lemez nagy slágerei a Caught Out There, a Good Stuff és a Get Along With You voltak.

Második albuma, a Wanderland nem hozott sikert, de mivel ezek voltak az utolsó olyan idők, amikor még lehetett lemezről lemezre építkezni, Kelis ment tovább, és 2003-ban megjelentette a Tastyt, ami végül a két gigaslágernek, a Milkshake-nek és a Trick Me-nek köszönhetően meghozta neki a világsikert.

Amellett, hogy március 3-án az Akváriumban előadja a Kaleidoscope-ot, legnagyobb slágereit is eljátssza majd. Nem is indulhatna jobban a tavasz annál, hogy Kelist láthatjuk klubkoncerten.

Most pedig lássuk, mik az ő kedvenc dalai, lemezei.

Kedvenc művészeink, előadóink, zenerajongóink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Kelis

Mit hallgatsz most?

Bill Witherstől bármit. Ez is nagyon jó például:

Mi kedvenc dalod az idén?

Talán Little Nas X-től az Old Town Road. A gyerekeim is imádják.

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Snoh Aalegra. Jókat hallottam róla.

 

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Vagy Notorius B.I.G. debütáló albuma, és arról a Juicy.

Kaleidoscope full album

Facebook-esemény

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30