A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Link interjú Rozmán Zoltánnal, az Anima Sound Ssytem basszusgitárosával és társ-producerével

2017. október 20., 16:58

Október 21-én, szombat este az Akvárium Klub NagyHalljában lép fel az Anima Sound System. Prieger Zsolt és alkotótársai különleges programmal készülnek az estére, amit számos vendégművésszel, többek között a kivételes hangú énekesnő, Heidi Vogel közreműködésével mutatnak be.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti fesztivál keretében megrendezendő Jerusalem, My Love elnevezésű estén az Anima Sound System biblikus tematikájú spirituálékra és gospelekre épülő műsorral lép fel, amit egy sor kiváló énekes interpretál majd: a Chalaban zenekar marokkói származású vezetője, Said Tichiti, Mushu Israel (a The Matter zenekar énekes-basszusgitárosa), a ghánai-magyar énekesnő Telma Lincoln, a Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka, a Magyar Változat Munkatársai együttesből és film- és sorozatszinkronjairól is ismert énekesnő, Kis-Kovács Luca, valamint a The Cinematic Orchestra ma már világhírű énekesnője, Heidi Vogel. Őket Rozmán Zoltán, az Anima társ-producere és volt dobosa kíséri basszusgitáron, továbbá „a főnők”, Prieger Zsolt ütősökön és billentyűn, az Elefánt zenekarból Kovács Zoltán szintén billentyűs hangszeren és Molnár Ervin ütőhangszereken.

„Lehetetlenség volt ennyi zenészt egyszerre összeszervezni a próbákra, így szakaszosan próbáltunk, mindenkivel azokat a dalokat, amelyekben szerepelnek majd – mondja Rozmán Zoltán, alias Rozi. – Így számunkra is izgalmas lesz ez a műsor, hiszen a program tulajdonképpen szombaton, az Akvárium színpadán nyeri el végleges formáját” – avat be minket Rozi a kulisszatitkokba.

Az Anima Sound System egyébként újfent és szokás szerint rendkívül mozgalmas és kreatív időszakát éli. „Egyszerre négy albumon dolgozunk – folytatja Rozi. – A Stockhausen Syndrome-on (aminek teasere itt látható), aztán lesz majd egy Bob Dylan feldolgozásokat tartalmazó lemez, a Jerusalem, My Love programból egy album, és a 68 című dalból pedig készül egy remixalbum számos dj és producer barátunk közreműködésével. Szóval, nem unatkozom Zsolt mellett” – teszi hozzá nevetve.

Rozi a zenélést a szombathelyi Missing Link zenekarban kezdte, aztán a Beat Dis oszlopos tagja volt dobosként, szintén dobosként játszott Alba Hyseni zenekarában, nemrégiben pedig az Animában dobról basszusgitárra váltott, és Prieger Zsolt mellett produceri feladatokat lát el. Szerencsére annyi ideje még épp akadt, hogy az Anima koncertje előtt megossza még velünk kedvenc zenéit. Jó szórakozást mindkét zenei utazáshoz.

Mit hallgatsz most?

Mi a kedvenc dalod az idén?

Életed első meghatározó dala?

Mi az, amit még soha nem hallgattál meg, de most végre rákerestél?

Mi az, ami nélkül nem tudsz élni?

Facebook eseményoldal.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30