A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

LINK INTERJÚ ZSÁGER BALÁZZSAL

2018. december 27., 13:00

Lassan hagyományosnak mondható év végi koncertjét adja a Žagar december 28-án, péntek este az A38-on, de ez a fellépés egy korszak lezárását is jelenti majd – ezért is ajánljuk mindenkinek, hogy nézze meg őket a hajón.  A zenekar vezetőjének, Zságer Balázsnak ezúttal nem a szokásos Link interjú kérdéseket tettük fel, hanem többek között azt, hogy mit hallgat karácsonykor, mik voltak szerinte 2018 legjobb szerzeményei, és kiderül az is, hogy melyik számot hallgatta meg eddig életében legtöbbször. Emellett pedig megnézhetitek a Žagar frissen elkészült Ozora fesztiválos after movie-ját is.

Produktív és emlékezetes évet zár az idén is az ország egyik legismertebb és leginnovatívabb zenekara, a Žagar. Áprilisban megjelentették régóta készülő Anniversary Remix kollekciójukat  dupla 12″-es vinylen, illetve kiadtak digitálisan egy Chill és egy Dance Editiont is, melyekre a magyar elektronikus színtér prominens producerei mellett, olyan nevek is készítettek dalaikhoz remixeket mint Vakula, Nico Pusch, Kellerkind vagy Terry Lee Brown Jr.

Júniusban meghívást kaptak a berlini CHB által rendezett Rules fesztiválra, a nyár folyamán pedig a hazai fesztiválok mellett felléptek többek között a szerb Terminal Art fesztiválon is, ahol Amp Fiddlerrel, a Sofa Surfers-zel osztoztak a színpadon. Balázs régi álma is valóra vált idén, felléptek Ozorán amiről egy kisfilmet is forgattak. Az Ozora fesztiválos after movie-t itt nézhetitek meg:

Ősszel az Electronic Beats Fesztiválon láthattuk őket a Várkert Bazárban, a fesztiválszezon után pedig újra stúdiómunkák kezdődtek: befejezték az új Žagar albumot, és forgattak egy új videót is – ezek jövőre látnak napvilágot.

Az év végi A38-as koncert pedig újfent egy korszak lezárását hozza majd: ez lesz a gitáros/énekes/dalszerző Ligeti Gyuri utolsó koncertje állandó zenekari tagként. Gyuri jövőre már csak vendégénekesként lesz jelen a nagyobb koncertjeiken. A változásról Balázs a következőket mondta: „Az utóbbi időben teljesen eltávolodtunk az indie-rockos vonaltól, így Gyuri jogosan érezte, hogy nem igazán tud hozzátenni az új számokhoz gitárosként. Ugyan az új lemezre foltokban még vettünk fel vele pár gitársávot, a koncerteken már nem igazán érezte magáénak az új irányt.”

A Žagar „ligeti gyuris korszakát” lezáró, december 28-i koncertjét Fodor Tamás live actje, a Coloboma nyitja, vendégként pedig fellép Fatima Gozlan, aki arab ütős és fuvós hangszereivel teszi még emlékezetesebbé 2018 egyik utolsó nagyszabású koncertjét.

Fotó: Bodnár Dávid

Addig pedig nézzük mi volt Zságer Balázs kedvenc száma az idén, mi volt szerinte 2018 legnagyobb slágere és melyik az a szám, amire azt mondja: bárcsak ő írta volna.

Kedvenc művészeink, zenerajongóink, barátaink osztják meg velünk kedvenc zenéiket – Zságer Balázs

Mit hallgatsz karácsonykor? 

Mi volt a kedvenc számod az idén?

Szerinted mi volt 2018 legnagyobb slágere?

Melyik az (az egyik) szám, amit eddig életedben a legtöbbször hallgattál meg?

Melyik az a szám, amire azt mondod: bárcsak én írtam volna?

Facebook eseményoldal

Nyitókép: Szombat Éva

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30