A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Rockkoncert és techno party egyben

2015. január 28., 13:50

Ha mindig is szeretted volna tudni, milyen az, amikor az emberek visszaveszik a gépek fölött a hatalmat, és például hangszerekkel állítanak elő technót, most csütörtökön az Elektro Gucci koncertjén az A38 hajón megtudhatod.

Érdekes és némileg kockázatos vállalkozásba kezdett tíz évvel ezelőtt három osztrák fiatalember, amikor is úgy döntöttek, hogy dob-basszus-gitár felállásban fognak technót játszani.

Azért érdekes, mert a zenekedvelőket nyilván érdekli, hogyan lehet számítógépek nélkül, hangszerrel technót előállítani, viszont némileg kockázatos, mert aki a technót szereti, az nyilván épp a sodró lendületet, a hipnotikus hangzást és hangulatot, a végtelen és végtelenül pontos ütemeket, és az órákig fenntartható extázist szereti benne, aki pedig a rockzenét, az nyilván nem kíváncsi a technóra semmilyen formában. De az okos, magával ragadó, hangszeres minimál technót produkáló Elektro Guccinak mégis sikerült ezeket a falakat ledöntenie, hisz már harmadik nagylemezüket jelentetik meg. A jó nevű berlini kiadónál, a Macrónál tavaly kijött Observatory nagyvonalúan és elegánsan foglalja összes a tízéves Elektro Guzzi eddigi pályáját, és ezt fogja most élőben bemutatni a zenekar.

Az analóg hangszerek és effektek egészen különös hangulatot és atmoszférát kölcsönöznek az Elektro Guzzi zenéjének, a jéghideg és gépies technó helyett „emberi”, meleg, organikus a hangzás, sok reverbbel és némi gitár- és dobeffekttel – melyeket szintén analóg, már-már barkács módon oldnak meg. A pergőre például seprűt ragasztanak, ettől kerülnek a zenébe a jellegzetesen technós, ciccegő, visszhangos puttyogások. Egyfajta „kézműves technóról” van tehát szó, ami a lehető legkurrensebb akkor, amikor kézműves az egész világ.

Elektro Guzzi (A)
2015. január 29., csütörtök 20h
A38 Hajó Koncertterem

Facebook-esemény

Albumok
Elektro Guzzi, 2010
Parquet, 2011
Observatory, 2014

Honlap

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30