A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

TOOL a csúcson

2019. szeptember 9., 14:43

Mint köztudott, a TOOL nevű progresszív rock / alternatív metál / stb. zenekar 13 éve először jelentetett meg nagylemezt azután, hogy 2006-ban kiadta a csodálatos 10.000 Days-t. A Billboard már-már szenzációként számolt be arról, hogy a TOOL messiásként várt albuma, a Fear Inoculum első helyen nyitott a slágerlistán.

Napok óta zajlott már egy kissé abszurd celebrity death match a közösségi oldalakon Taylor Swift rajongói és a TOOL között – amiben a TOOL persze nem is vett részt. Miután a Lover című albumával a Billboard lista élén álló Taylor Swift rajongói megtudták, hogy veszélyben kedvencük pozíciója, és azt egy általuk nyilván nem ismert TOOL nevű zenekar veszélyezteti, háborút indítottak az együttes és követői ellen. Miközben a TOOL kitartó rajongóit lenagypapázták és nagymamázták, hisztérikusan szólítgatták fel egymást arra, hogy mindenki töltse le, vegye meg, hallgassa, nyomassa, pörgesse, csapassa a lemezt, és bármilyen módon segítse azt, hogy Taylor Swift maradjon az első helyen. Nos, eddig tartott az izgalom: a TOOL ugyanis az augusztus 30-án megjelent Fear Inoculumból mindenféle előzetes marketing hadjárat és különféle digitális svindlik nélkül 248 ezer példányt adott el az első héten (míg Taylor Swift csak 178 ezret), és így az album első helyen nyitott a Billboardon. Mivel a lista harmadik helyét egy másik szupersztár, Lana Del Rey foglalja el Norman Fucking Rockwell! című (eddig 104 ezer példányban elkelt) albumával, a Billboard munkatársa objektíven, de érezhető lelkesedéssel számolt be arról, mekkora fegyvertény az, hogy a TOOL van az első helyen, és hogy egy éve nem teljesített rockzenekar olyan jól, mint most ők.

A világ vezető online rockportáljai vegyesen fogadták a TOOL albumát, de – mivel tudjuk, hogy véleménye, mint segglyuka, mindenkinek van – ez ne tántorítson el senkit: nyugodtan vegyen ki mindenki egy szabadnapot, hallgassa végig többször a lemezt, és hónapokig nem akar majd mást hallgatni. A TOOL hozza a szokásos formáját, és ugyanolyan magasra tette a lécet a Fear Inoculummal, mint korábban a 10.000 Days-zel.

Az album itt meghallgatható, de az esti órákban természetesen az Open Air Rádióban is bele lehet futni néhány szerzeménybe a lemezről.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30