A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Új és megújult rockműsorok az Open Air Rádió hétvégi programjában

2020. október 31., 14:45

A hétvégétől vadonatúj és újragondolt rockműsorokkal jelentkeznek az Open Air Rádió munkatársai – ahogy Juhász Előd mondaná –: „a rockzene szerelmeseinek” szórakoztatására. Rockers’ Paradise, Psyche Deli, Radio Grungery és Indie Jones című műsoraink váltják majd egymást hétvégente, azaz mostantól nyár elejéig akármelyik hétvégén kapcsolod be az Open Air Rádiót 5 órakor, a világ legjobb rockzenéit hallgathatod másfél órában. Tune in, turn on, rock out!

Rockers’ Paradise – Day of the Dead, ma, október 31., november 1.

A tizenhatodik részénél járó Rockers’ Paradise című műsorunk eredetileg a 90-es évek legjobb rockzenéit sugározta, aztán a szerkesztők, Dr. Android, Dr. Vizi és Doktor Pepper egyre inkább a tematikus műsorokban találták meg az izgalmat. A rengeteg 90-es évek zenéit egybegyűjtő műsor mellett csináltak többek közt filmzenés adást, Tricky és Beastie Boys best ofot, vagy Electronica Britannica címen brit elektronikus körképet. A téli/tavaszi szezonban a tervek szerint tematikus műsorokkal folytatják tovább. Október 31-én és november 1-én, Halloween és a halottak napján egy Day of the Dead című sötét, dark rockos összeállítással kezdik meg az új idényt, azért, hogy felébresszék a halottakat, illetve, amelyik már fent van, azt megtáncoltassák és megléggitároztassák. Ebben többek között a The Cult, Marylin Manson, a Depeche Mode, TOOL, a Bauhaus, a Danzig, Tricky, az Einstürzende Neubauten, a Nine Inch Nails, a Saint Vitus, az Alice in Chains és Nick Cave lesznek segítségükre. Súlyos, sötét, helyenként megrázó, de dinamikus és felemelő utazás lesz. Egy Black Celebration.

Psyche Deli – november 7-8

November 7-én és 8-án debütál titokzatos izgalmakat rejtő, misztikus és pszichedelikus műsorunk, a Psyche Deli, amely annyira titkozatos, hogy már készítőjének nevét is lila félhomály és kétes eredetű, sűrű füst fedi. Munkatársunk – így hívják a műsor szerkesztőjét –, a következőket árulta el a Psyche Deliről: „Hanyatt fekve és törökülésben élvezhető műsor. Munkatársunk szombatonként és vasárnaponként egy csiga ambíciójával a Fuji csúcsa felé tart. Hosszú útjára elkísérik a lélek mérnökei, első alkalommal többek között ők: Jesus On Heroin, The Brian Jonestown Massacre, Middlemist Red, Pete International Airport, Julian Cope, Tess Sparks, Kikagaku Moyo, The Liminanas.” Térjetek be a psyche delibe!

Radio Grungery – november 14-15

Magyarország egyetlen grunge portálja, a Grungery.hu alapítója és főszerkesztője, a seattle-i tudományok doktora és kitüntetett Pearl Jam-kutató, Pintér Miklós készített már az Open Air Rádiónak műsort: a Rockers’ Paradise egyik különkiadásában kedvenc grunge zenéit gyűjtötte egybe (nyilván nem az összeset, mert különben azóta is az az adás szólna). November 14-15-től saját, Radio Grungery című műsorával jelentkezik havonta egyszer, amiről a következőket mondja:

„A Radio Grungery – We are Seattle! az Open Air Rádió természetesen grunge tematikájú műsora lesz. Pure grunge! Pure noise! Pure shit! Fókuszban a seattle-i zenei mozgalom és az őket követő hazai zenekarok munkássága lesz a nyolcvanas évek közepétől egészen napjainkig. Ha vége a világvégének, terveink szerint a műsor a későbbiekben stúdióbeszélgetésekkel bővül, és várhatóan zenei függőséget okoz majd.”

Mivel Miklós évek óta munkálkodik azon, hogy a Pearl Jam újra Magyarországra látogasson, és mivel az idén már  úgy nézett ki, hogy ez meg is valósul, csak aztán a vírus elvitte azt a koncertet is, Miki a Radio Grungery első adásában a Pearl Jam eddig egyetlen, 1996 novemberi koncertjének programját/setlistjét prezentálja elejétől a végéig, hogy újraélhessük az élményt, és felkészülhessünk a jövő évi, remélhetőleg július 14-én megvalósuló második hazai Pearl Jam koncertre. A Rockers’ Paradise egyik szlogenjét kölcsön véve: Smell your teen spirit!

Indie Jones – november 21-22

Az indie tudományok professzora, bobdetroit, egy nyári elektronikus kitérő (Electric Café) után visszatér, hogy ismét Indie Jonesszal kalandozzon. A november végén jelentkező első adás rögtön arra vállalkozik, hogy senkit ne engedjen a téli álomnak még csak a közelébe sem. A fergetegesnek ígérkező ska-punk-rockabilly műsorban többek között olyan arcok és bandák bukkannak majd fel, mint Tim Armstrong, Tony Tribe, Desmond Dekker, a Rancid és a Transplants, a Mighty Mighty Bosstones meg a Madness, az Upsetters, a Selecter, a Bad Manners, a Dub Pistols, a Specials, a Beat meg a Police. (Az előző punkos lendületű adást itt hallgathatod meg.) Skalandra fel!

A rockműsorokat szombaton és vasárnap 5 órakor itt hallgathatod.

Rockers’ Paradise és Psyche Deli grafika: Vizi Ákos

Radio Grungery grafika: Pintér Miklós

Indie Jones grafika: @alizpaints

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30