A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

FRENK ÚJRA A KOBUCI KERTBEN

2018. július 9., 12:20

A Kobuci kert Budapest egyik legkellemesebb és legjobb hangulatú koncert helyszíne. Itt fog fellépni július 12-én, csütörtökön este a magyar könnyűzenei élet egyik legegyénibb hangú és zenei világú előadója, Frenk.

Mondhatni, hogy Frenknek a Kobuci kert már hazai pálya: tavaly nyár végén is itt adott remek koncertet, amelyről akkor azt írtuk: „Frenk egyébként – ahogy már ezen az oldalon is mondtuk – a Dunaújvárosi Prince. Fejér megye Iggy Popja. Továbbá az V. kerület Nick Cave-je. A Deák tér David Bowie-ja. A budapesti, nagyvárosi, nyárvégi éjszaka Bryan Ferryje és a Kobuci kert Frank Zappája. De nem azért, mert őket feldolgozásokkal (itt Bowie, Zappa, Bryan Ferry, máshol Iggy Pop és Nick Cave) is megidézi, hanem azért, mert az említett előadók egyszerűen átsütnek rajta. Frenk nem merít ezekből az előadókból, őt (ma már) nem inspirálják ők, hanem eggyé vált velük, a lénye részévé váltak, és amikor megszólal, amikor nyomja ki magából a szövegeit, amikor táncol, amikor mindenféle gesztusokkal él, akkor ezek az emberek rajta keresztül kelnek újra életre. Budapesten, a III. kerületben, a Kobuci kertben, 2017 nyarának egy tetszőleges kedd estéjén.” (A teljes cikk itt olvasható.)

Fotó: Galgóczi Németh Kristóf

Frenk tavaly jelentette meg ötödik nagylemezét, a Magyar Pszichót, amelynek címadó dalából most készítenek klipet, amit a neves kliprendező, Indián rendez majd. Addig nézzük meg a lemez legutóbbi videoklipjét, ami az Egyedül az állomáson című dalhoz készült.

Facebook

Nyitókép: Szűcs Barbara

Szerző:
Itt az új CULT szám!
szept. 13., 15:56