A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Guns N’ Roses best of a hétvégén 5-től az Open Air Rádión – Rockers’ Paradise Vol. 37

2023. február 25., 15:37

Mint azt vélhetőleg mára mindenki tudja: a világ (egykor) legveszélyesebb zenekara, a Guns N’ Roses július 19-én a Puskás Arénában lép fel, aminek örömére Rockers’ Paradise című műsorunk stábja összeállított egy, a G N’ R koncertek hosszához illő best of adást, amit szombaton és vasárnap 5-től hallgathattok itt, az Open Air Rádión.Azoknak a fejében, akik tinédzserek, fiatal felnőttek voltak akkor, amikor a Guns N’ Roses a karrierje csúcsán 1992-ben itt járt a Népstadionban, az a koncert mára legendaként él, és talán jogosan. Akkoriban a Queent és a Human Rights Now koncertet leszámítva még nem volt szokványos, hogy ekkora zenekarok ekkora helyeken, ennyi ember előtt lépnek fel nálunk. A rendszerváltás után kezdtek el a világ legnagyobb zenekari hozzánk előszeretettel járni, a Guns N’ Roses előtt egy évvel például a Metallica és az AC/DC rendezett egy gigantikus show-t a Népstadionban, és az a Monsters of Rock megmozdulás is örökre emlékezetes marad, de attól, hogy a G N’ R koncert alatt úgy zuhogott az eső, hogy időnként szinte a színpadot se lehetett látni, az az este egészen hősies teljesítménnyé vált mind a zenekar, mind a közönség részéről.

A Guns N’ Roses akkor ugyan épp pályafutása csúcsán volt, de mint utólag, a tagok életrajzaiból, önéletrajzaiból és egyéb írásokból később kiderült, belülről már varrás mentén repedt a zenekar, és 93 nyarára gyakorlatilag szét is hullott.

A 2006-os BS-beli koncerten már csak Axl Rose volt a zenekarban az alapító tagok közül, így tulajdonképpen nem is volt Guns N’ Rosesnak nevezhető az az együttes, és azon kívül, hogy Axl három órát késett a koncertről, szinte semmilyen emlékem nincs az előadásról, pedig az nem 31 éve volt, hanem „csak” 17.

Szomorúan távoztunk a BS-ből, mert akkor úgy látszott, soha többé nem látunk már rendes Guns N’ Roses koncertet, hisz a tagok, főleg Slash és Axl évtizedekig nem beszéltek egymással. Aztán ki tudja valójában miért, talán felülkerekedett rajtuk a józan ész, talán kibékültek, talán elkezdett hiányozni nekik az a zene, amit együtt írtak és együtt játszottak, talán – Lovasi Andrást idézve – a pénz miatt, újra összeállt a zenekar – legalábbis a nagy része, hisz Izzy Stradlin és Steven Adler ugye már nem került vissza – és újabb turnéra indultak. Néhány éve legközelebb hozzánk Prágában játszottak, megállapíthatatlanul sok, talán 80 ezer ember előtt –, és bár nem volt elsöprő erejű élmény, jó volt együtt látni és hallani őket. Inkább egy erősen nosztalgikus nap/este volt az. Azóta eltelt pár év, és már nem nagyon lehet Axl botrányairól hallani, úgyhogy, ha szerencsénk van, július 19-én egy jó formában lévő, összeszokott, zenélni vágyó zenekart láthatunk az egykori Népstadion színpadán.

Addig pedig hallgathatjuk kedvenc G N’ R dalainkat például az Open Air Rádión, aztán majd jövő héten a Spotifyon, ahová kikerül ez az adás is.

Jó szórakozást a Guns N’ Roses Go Puskas Arena című műsorhoz, amit itt hallgathattok a hétvégén 5-től.

vagy töltsétek le az Open Air Rádió appját mobilra a Google Playből vagy az AppStore-ból, hadd szóljon!

Tracklista:

01 Welcome to the Jungle

02 Nice Boys (Live)

03 It’s So Easy

04 Nightrain

05 Down On the Farm

06 Dust N’ Bones

07 You Ain’t The First

08 Patience

09 Knockin’ On Heaven’s Door

10 Paradise City

11 Mr. Brownstone

12 Anything Goes

13 My Michelle

14 Mama Kin (Live)

15 Guns N’ Roses – New Rose

16 Shotgun Blues

17 Get In The Ring

18 Yesterdays

19 Since I Don’t Have You

20 Used to Love Her

21 You’re Crazy

22 One in a Million

23 Civil War

24 Don’t Cry (Original)

25 Live And Let Die

26 14 Years

27 Bad Obsession

28 You Could Be Mine

29 Think About You

30 Sweet Child O’ Mine

31 Estranged

A G N’ R koncert Facebook-eseménye.

Drum and bass ünnep Goldie-val szombaton az A38 hajón
okt. 12., 15:01
Busta Rhymes megcsinálja a hétvégédet az Open Air Rádión
szept. 23., 16:27
Link interjú Balogh Attilával, a Lazarvs basszusgitárosával
szept. 13., 13:30